📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 12:01

a co w przypadku, gdy ktoś ma skarpety dziurawe na pięcie? nogi w smołę czy w farbę olejną?
wlochaty86 napisał/a:
Daj flamaster...a co w przypadku, gdy ktoś ma skarpety dziurawe na pięcie? nogi w smołę czy w farbę olejną?

no widzisz nie mam studiów, pracuje od paru lat a jestem młody i mam sredniej klasy samochód, stać mnie na jego ubezpieczenie oraz paliwo, mam iphone'a 4ke, telewizor 42 cale, profesjonalną lustrzankę, oraz nowoczesne meble - mgr inzynier sie tego nie dorobi w ciagu 15 lat a jeszcze wczesniej przez ladnych apre lat podczas studiow bedzie chodził w dziurawych skarpetach i bedzie na garnuszku u mamusi. nie mówiąc już o wysokosci emerytury.
zapomniałem dodac laptopa renomowanej firmy i szybki internet.
zapomniałem dodac laptopa renomowanej firmy i szybki internet.

Błogosławieni ubodzy w duchu, albowiem do nich należy królestwo niebieskie (Mt 5,3)

To może jakiś kontrprzykład, jeszcze nie ukończyłem studiów w lutym tego roku zacząłem pracę, od tamtej pory początkowa pensja wzrosła mi 2,5 raza i utrzymuje tendencję wzrostową. Jeśli chodzi o rzeczy które wypisałeś to posiadam zakupione w tym roku lub są w zasięgu w przeciągu roku, max dwóch (średniej klasy auto ~50k zł). Mam świadomość że bez studiów by tego nie było.

Jak ktoś potrafi ruszyć głową , i ma odrobinę wiary w siebie , nie musi kończyć studiów. Ja 2 lata po liceum zamiast tracić czas na pierdoły , założyłem firmę . Nie będę pisał jakie są moje miesięczne zarobki bo i tak nikt nie uwierzy, a nie o to tu chodzi , (na waciki starcza
. A tak zamiast zarabiać grubą kasę w wieku 20 lat papie....ał bym 5 lat na studia i zarabiał teraz za 2 tysie na rękę u jakiegoś frajera.
Pozdrawiam ludzi myślących

Pozdrawiam ludzi myślących
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie