Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
10 tys. osób zadeklarowało na Facebooku, że 1 marca wyjdzie na ulice, by "obalić rząd Tuska" - NIKT NIE PRZYSZEDŁ

Ponad 10 tys. osób dołączyło do facebookowego wydarzenia "Polsko obudź się. 1 marca wychodzimy na ulice!". Organizatorzy akcji zapowiedzieli wielką manifestację przed Kancelarią Premiera, która doprowadzi do odwołania

Organizatorzy wydarzenia deklarują, że już złożyli w Urzędzie Miasta Warszawy wniosek o rejestrację zgromadzenia. Manifestacja ma odbyć się w sobotę 23 marca o 17:00. Na stronie na Facebooku umieszczono 21-punktowy manifest protestujących i 52 powody, dla których trzeba "obalić" premiera Donalda Tuska.

Wymienia się tu m. in afery hazardową i lekową, wzrosk liczby bezdomnych, wzrost bezrobocia, wstrzymanie budowy autostrady A2, wzrost przestępczości, wyższy wiek emerytalny, tragiczną sytuację na kolei, a nawet "publiczną deklarację asystenta Komorowskiego Romana Kuźniara, że Katyń nie był ludobójstwem"

źródło : na temat

Jeśli będziemy nadal siedzieć przed komputerem lub telewizorem to nic nie zdziałamy, dlatego wejdźmy na jakiś czat wp i piszmy wszystko co nam leży na serach - komentuje Pan Zdzisław. Internauta z Zielonej Góry.

Rup deklaruje, że za inicjatywą nie stoi żadna partia polityczna, a wydarzenie na Facebooku to nie są żarty, dla uwiarygodnienia rewolucji, postanowiłem założyć klub na portalu nasza-klasa

Ostatnio nie udało się "obalić" rządu Tuska na drodze politycznej. Tusk nie przyjął tego do wiadomości. Putin ma inne sprawy - komentuje jeden z czytelników.

Dlaczego nikt nie przyszedł?
Zdania są podzielone - klasówki, kartkówki, zbliżające się egzaminy gimnazjalne, ustawione rozgrywki w CS 16 WoW i Battlefielda, Mama powiedziała że jest za zimno, odpoczywałem po melanżu, nie chce mi się, nie mam w co się ubrać...

Zgłoś
Policeman 2014-03-01, 20:37 4
piwa nie będzie
Zgłoś
gustav665 2014-03-01, 20:37
rząd Tuska obali się sam. Nic nie pomoże Donaldowi przedłużyć władzę PO, więc wszelakie manifestacje są po prostu zbędne
Zgłoś
pakicito 2014-03-01, 20:38 10
Cytat:

Rząd obalimy na wyborach,

buahahah, dobry dżołk milordzie

a tak serio - takie facebookowe lajkowanie czy jak to się nazywa to gówno, bo lajkują jakieś rurki/ pedały;
gdyby dobre ekipy kiboli się zjednoczyły, wtedy można gadać o obaleniu rządu
Zgłoś
Shymeq 2014-03-01, 20:42
Karny k🤬s w dupe
Zgłoś
maggie 2014-03-01, 20:47 1
takie prawdziwe

podpis użytkownika

Możemy nosić chińskie ciuchy, jeździć czeskimi autami, patrzeć w japońskie telewizory, gotować w niemieckich garnkach hiszpańskie pomidory i norweskie łososie. Co do kultury, to jednak wypadałoby mieć własną.
Zgłoś
kam332 2014-03-01, 20:47
ja tu widzę, że 10 000 osób polubiło fanpage, a nie zadeklarowało się pójść obalać rząd. Patrzymy na to samo, ale widzimy co innego.

podpis użytkownika

9. "To jest sadistic, tu można wyzywać, nie szanować i mieszać ludzi z błotem" - a właśnie, że nie, SADYZDM TO NIE JEST BRAK SZACUNKU, KULTURY I ELEMENTARNEJ WIEDZY ORTOGRAFICZNEJ, a z tym niektórzy lubią sobie ten portal utożsamiać.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-01, 20:48 1
to sie może stać tylko 11.11
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-01, 20:51 21
Może ustalcie termin na wakacje? Wiecie, mniej obowiązków szkolnych, więcej luzu... Jesteście żałośni, ale przynajmniej można się z was pośmiać
Zgłoś
Machol 2014-03-01, 20:56 2
Zapisałem się do grupy na fejsie z ciekawości - aby móc być na bieżąco, co autor strony będzie robił. Nie pomyliłem się, że ograniczał swoją aktywność do wrzucania jakichś zj🤬ych obrazków.

podpis użytkownika

Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
Zgłoś
preliator 2014-03-01, 20:58 3
XXI wiek a ludzie dają sobie prać mózgi takimi pojęciami jak ojczyzna, naród itp. Państwo to abstrakt, tak jak prawo, władza - człowiek to tworzy i sam siebie ogranicza w ten sposób. Państwo może być przydatne, by uregulować pewne sprawy, tak samo naród - tylko koncepcja, a nie stan przyrodzony. Wszystko ewoluuje, także formy organizacji społeczeństw, kiedyś były monarchie, feudalizm, dziś mamy państwo prawa, a jutro coś innego - uznawać to za wartość nadrzędną, za którą warto przelewać krew to delikatnie mówiąc oderwanie od rzeczywistości.
Zgłoś
maxximal 2014-03-01, 21:01
Dobrze że poprzypominałeś ludziom bo pozapominali o obalaniu
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-01, 21:02
Echh. Jak pięknie żyć w kraju w którym jest tak wielu idiotów ... Normalnie nudów u nas brak. Ciekawe ile osób zjawi się 23.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-01, 21:03 1
bo polacy to smierdzace cebulaki kture potrafi tylko klikac lubie to i koniec w temacie
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-01, 21:05 10
tak obalcie rzad, zrobicie k🤬a druga ukraine...
macie pomysly co zrobic po obaleniu demokratycznie wybranego rzadu?
Macie jakiegos lidera, ktory moglby poprowadzic panstwo Polskie po rewolucji?
Glodujecie? Chcecie poswiecac zycie ludzkie...swoje zycie?

Wyjdzmy krzyczec, a jak ktos bedzie strzelal, to nie do mnie, to do tego co stanie obok mnie.
p🤬lenie.....

Idzcie na wybory, zrobcie frekfencje, nie 25% tylko 80-90%
Nie wybierajcie mniejszego zla, nie glosujcie przeciwko komus tylko na kogos....
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-01, 21:06
Wyjdźmy na ulice i obalmy tuska, gdy wokół masa innych oszołomów i żadnej silnej, jednoczącej Polaków alternatywy. Już widzę putina, który zaciera ręce i chętnie nam "pomoże" w naszej rewolucji.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie