📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:38

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

to teraz niechaj uderzy w drzwi samochodu z ta sama prędkościa a nie robi przeskok nad maską.
nie lepiej wozić na motorze zestawu pościeli kupionej od cyganów?

Fajne, fajne. Jak się zacznie otwierać na byle hopce to dobre materiały na harda będą...

Jest kilka systemow, ktore istnieja juz od lat:
Airbag wbudowany do motocykla w przypadku Hondy Goldwing:
Systemy na linke, najprostsze, jednak przy upadku trzeba "puscic" motocykl, gdyz w przeciwnym wypadku linka nie otworzy zaworu od gazu.
System Bering'a bez linki, gdzie komunikacja miedzy kamizelka a motocyklem odbywa sie droga radiowa, w motocyklu sa zamocowane czujniki ktore w przypadu potencjalnego "upadku" wysylaja sygnal do kamizelki. Kamizelki sa juz w sprzedazy od chyba dwuch lat klopot z tym ze bylo z nimi sporo problemow , zatracanie lacznosci miedzy motocyklem a kamizelka ( sygnalizowane za pomoca kolorowych diod) , samowlaczanie sie podczas jazdy kamizelki i "pompowanie poduszki".
Airbag wbudowany do motocykla w przypadku Hondy Goldwing:
Systemy na linke, najprostsze, jednak przy upadku trzeba "puscic" motocykl, gdyz w przeciwnym wypadku linka nie otworzy zaworu od gazu.
System Bering'a bez linki, gdzie komunikacja miedzy kamizelka a motocyklem odbywa sie droga radiowa, w motocyklu sa zamocowane czujniki ktore w przypadu potencjalnego "upadku" wysylaja sygnal do kamizelki. Kamizelki sa juz w sprzedazy od chyba dwuch lat klopot z tym ze bylo z nimi sporo problemow , zatracanie lacznosci miedzy motocyklem a kamizelka ( sygnalizowane za pomoca kolorowych diod) , samowlaczanie sie podczas jazdy kamizelki i "pompowanie poduszki".
fajny pokaz i w ogóle, ale chociaż mógł nogi połamać, byłoby bardziej życiowo.
Nic nadzwyczajnego. Jason Bunyan i Chris Harris - dwaj żużlowcy (swoją drogą dość słabi) korzystają z takiej metody ochrony ciała podczas upadków. Do prawej dłoni mają przymocowaną linkę, która jest połączona z kierownicą motocykla. W przypadku gw🤬townego zerwania ur🤬amia się system, który pompuje kamizelkę powietrzem. Prawdopodobnie podobna metoda została zastosowana tutaj, aczkolwiek pewny nie jestem.

Cytat:
AirBag dla motocyklistów?
Tylko żeby on jeszcze na motocyklu jechał..

ok ale co z rękoma, nogami, na filmiku widać, że gościu prawie sobie nóg nie połamał gdzie pewnie jest zawodowym stunterem i był przygotowany na upadek. Moim zdaniem taniej i lepiej kupić sobie łopate, żeby w razie wypadku mieli czym cię szybko pozbierać z drogi.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie