Główna Poczekalnia (3) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 56 minut temu
Bankracy 2014-09-09, 8:59 2
Wytłumaczy mi ktoś różnicę między airsoftem a paintballem?
Zgłoś
Tokyo911 2014-09-09, 9:00 11
W paintballu używasz markerów z kulkami z farbą które się rozwalają na mundurze pozostawiając ślad, a ASG używasz replik prawdziwej broni z plastikowym kulkami.
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-09, 9:27 7
Jest jeszcze jedna zasadnicza różnica między ASG a Paintballem. Większość paintballistów, którzy na dłużej wiążą się z tym sportem, olewa takie akcje jak ta zaprezentowana powyżej. Udawanie krzaka, dawanie sobie znaków łapkami i bycie niespełnionym KOMANDO, z czasem robi się nudne. Ewolucja paintballisty kończy się na speedballu czyli youtube.com/watch?v=stCpB56oA78
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-09, 11:10 1
@ssijkule
Próbowałeś, że wiesz czy staje się nudne czy nie ? BTW ciężko być spełnionym jak to nazwałeś "komando" mając 19 lat. Pozdro
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-09, 11:40 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-09, 11:59 5
@ssijkule
A airsoft to dla mnie hobby. Nie wrzucaj wszystkiego do jednego worka. Przeważnie strzelam się w cqb, więc łażenie po lesie i strzelanie do drzew jest mi obce. Z dziwnymi ludźmi musiałeś grać. U nas na strzelankach niejasności rozwiązuje się bez problemu, nie ma żadnych pif pafów czy bangów, eliminuje tylko strzał, a gry nikt od dwugodzinnego grilla nie zaczyna. Źle trafiłeś. Pozdro.
Zgłoś
Dymekx 2014-09-09, 12:11 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-09, 14:17 1
ASGeje, gdyby te zabawki miały jakiś realistyczną donośność czy odrzut.
Zgłoś
Bankracy 2014-09-09, 14:59 5
Zgłoś
konto usunięte 2014-09-09, 15:39 1
@Blutok - wpisz w google paintball PSI. Będziesz miał namiar do największego portalu dla farbiarzy w Polsce, w tym pewnie do ludzi z twojego województwa lub miejscowości. Prawda jest jednak taka, że jak trafisz na takiej gierce na popapranego speedowca, to szybko zrozumiesz różnicę między leśniakiem a lateksiarzem. Uprzedzam pytanie, bądź niejasność - TAK, BĘDZIE BOLAŁO

@Pedro2 - grałem na obiektach odpowiednich do CQB. Baaa, w mojej miejscowości była nawet hala dedykowana do tego typu rozgrywek. Tylko że gdy porównasz takie ASG do przykładowego MILiSimu paintballowego, gdzie ludzie mają klamki typu RAP4, mieszczące w magazynku tyle samo kul co oryginał naboim, do tego w broni przybocznej repliki glock'ów również maksymalnie zbliżone do oryginału. Z których nawet wypadają metalowe łuski. To ASG ssie. Ale dobrze że masz hobby. Lepsze ASG niż przytyrka dopalaczami. Pozdro&poćwicz.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem