Główna Poczekalnia (1) Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:13
🔥 Sosnowiec,31.07.2025 - teraz popularne
Airsoft vs Reality
konto usunięte • 2016-02-21, 18:15
Airsoft vs Reality 5 - edycja zimowa

Luksus zimowego airsoft polega na tym, że zawsze można zrobić sobie przerwę w zabawie w wojnę.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Owsikowy 2016-02-22, 20:23
Hurr Durr, dzieci bawią się w wojnę, omg, to idiotyczne, omg, weźcie w ogóle się wynieście zewsząd cioty airsoftowe, omg.

A tak serio, to polecam, fajna zabawa. :R
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-22, 21:36
Szef napisał/a:

Z czego kiedyś czytałem ciekawy artykuł skierowany do "ajirsoftowców" od wojskowego, który punkt po punkcie tłumaczył często powtarzane przez nich bzdury i jak bardzo się mylą.

Chyba wiem o czym mowa:
wmasg.pl/pl/articles/show/2425

@Owsikowy
Nie spinaj się tak, to niezdrowo. Twórcy serii Airsoft vs Reality sami się w to bawią i ja też bym pograł.
Chodzi o wyśmianie absurdalnej postawy wielu graczy, że są "twardzielami", "żołnierzami", "specjalistami od broni", "przygotowani na wypadek wojny" etc etc...
A przecież to tylko zabawa, nic ponadto.
Zgłoś
Sorfalnar 2016-02-22, 21:53 1
To jak typowi gracze ASG zachowują się na strzelnicy to tragedia. Nie mówię już nawet o wspomnianym wyżej trzymaniu palca na spuście czy celowania tam gdzie nie trzeba (czyli gdziekolwiek indziej niż cel/kierunek bezpieczny). Ci goście nie potrafią nawet załadować naboi do magazynka ani celować (znam ogrom przypadków gdzie koleś celuje po kulkach, które są dosyć dobrze widoczne... Tylko wcisnąć mu rkm, smugowe i jazda)

Swoją drogą sport świetny, tylko trzeba trafić naprawdę dobrą ekipę. Miałem przyjemność postrzelać się z grupą historyków i emerytowanych policjantów/pracowników ochrony. Muszę przyznać że przy odpowiedniej organizacji rzeczywiście można się wczuć. Z wydzierającym się "dowódcą", porządnymi replikami ze sztucznym odrzutem i odrobioną dobrych chęci... Strzelania z broni ostrej zdecydowanie nie można na tym ćwiczyć, ale jeśli chodzi o symulację walki na krótki dystans (~60m) to już jest nieźle. Problem pojawia się kiedy jakiś idiota strzela bez opamiętania albo nie zgłasza że oberwał tylko biega niczym robocop, w takich chwilach chciałbym strzelać do nich z ostrej. Może kiedyś mnie poniesie. Zdjęcia zwłok w pierwszej kolejności dla Was oczywiście.
Zgłoś
PhantomMask 2016-02-22, 23:35
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Szef 2016-02-23, 10:53 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-23, 12:17 2
Zgłoś
Szef 2016-02-23, 12:36 1
Zgłoś
konto usunięte 2016-02-23, 13:44
Zgłoś
Owsikowy 2016-02-24, 17:59 1
kroto, a miałem wrażenie, że początek drugiego zdania, bądź zakończenie pierwszego ( ) będzie wystarczającą wskazówką...

I jeszcze raz: polecam, dobra ZABAWA. :R
Zgłoś
Dżizas_kurde 2016-02-24, 18:48
Wiecie co jest najfajniejsze w tym sporcie ?
Po pierwsze uczy uczciwości.
Po drugie uczy działania zespołowego.
Po trzecie - jest to nieszkodliwe hobby (jak każde hobby nie ma górnej granicy cenowej)
Szpej się sam nie kupi.
najwazniejsze to jest to żeby robić to co się lubi - a nie tym żyć.
Ja zaczynałem od "pistoletu na kulki" - dzisiaj strzelam z wiatrówek, broni pneumatycznej, ostrej...
Wciąga - uczy samodyscypliny i jest sposobem na odcięcie sie od rachunków za media, raty kredytu, terminu przeglądu samochodu albo po prostu na odpoczynek.

Polecam każdemu kto nie miał okazji spróbować wybrać się na strzelnicę.
Inna sprawa że trzeba mieć naprawdę fajną i zgraną ekipę - bo nie dość że można się świetnie bawić to jeszcze zawsze taka "strzelanka" kończy sie dobrą imprezą

P.S. Dziewczyny też strzelają ! i to nie byle jakie !

Cytat:

a teraz co drugi gość przychodzi w stroju Rumaldo i botkach za pół mojej wypłaty,

Strasznie mało zarabiasz
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem