Główna Poczekalnia (2) Soft (6) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 24 minuty temu
AK-47 Show
lobo60 • 2015-01-15, 18:59
Taliby zrobiły sobie festyn z fajerwerkami

Tyle okazji a żaden nie zginął
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2015-01-15, 19:12 9
Jak ktorys glupi ko🤬a wystrzeliwuje z broni po katem 45 stopni to gdzies ktos mogl jednak zginac
Zgłoś
woytasw 2015-01-15, 19:31 1
A wystarczyło obniżyć lufę i byłby masowy hard
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-15, 19:46 4
Filmik stary jak świat. A to było zdaje się w Saudi a nie w talibanie.
Zgłoś
michciur 2015-01-15, 20:34 9
Koleś 3 Km dalej : Łoooo Kuuuuuuuuuurwa ale gradu na pustyni to żem jeszcze nie widział : D
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-15, 20:58 1
Odśnieżarka Sadola [ON]
Zgłoś
krzywycfx 2015-01-15, 21:11 3
Oryginalny sposób na zestrzelenie stacji kosmicznej
Zgłoś
jedrzej152 2015-01-15, 21:46 6
@michciur hmm, czy aby na pewno 3km? Skoro podaje się że zasięg skuteczny to 600m (specjalnie szukałem spotkałem się z odpowiedziami od 400 do 800 - w to drugie raczej wątpię, ale c🤬j Ci wie) to myślę, że pocisk wystrzelony pod takim kątem przeleciał by z 10km. Tak niby wiki podaje, że zasięg maksymalny to 3km, tylko pytanie co to znaczy.

UWAGA K🤬A! - nie znam się, ze względu na to że jestem j🤬ym szczylem i mam niecałe 20lat to w wojsku nie byłem, o wypowiedz proszę eksperta.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-15, 22:59 1
jedrzej152 napisał/a:

@michciur hmm, czy aby na pewno 3km? Skoro podaje się że zasięg skuteczny to 600m (specjalnie szukałem spotkałem się z odpowiedziami od 400 do 800 - w to drugie raczej wątpię, ale c🤬j Ci wie) to myślę, że pocisk wystrzelony pod takim kątem przeleciał by z 10km. Tak niby wiki podaje, że zasięg maksymalny to 3km, tylko pytanie co to znaczy.

UWAGA K🤬A! - nie znam się, ze względu na to że jestem j🤬ym szczylem i mam niecałe 20lat to w wojsku nie byłem, o wypowiedz proszę eksperta.

Zasięg maksymalny to odległość na jaką najdalej może polecieć pocisk przy warunkach zerowych (brak wiatru, inne czynniki optymalne). Właśnie pod kątem 45 stopni pocisk poleci 3km.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-16, 4:11 2
I spada jak rzucony ręką po tych 3000 m. Zapomniałeś dodać. Wytraca całkowicie energię kinetyczną nadaną.

Na 1000 metrów 7,62 może jeszcze zabić. Jest to zasięg teoretyczny SKUTECZNY (bo praktycznie nie ma możliwości trafienia). Ale wciąż taki pocisk jest groźny, chociażby w przypadku ognia zaporowego. Rosjanie tak podawali, nie ze względu na to, że można strzelać na takie odległości. Wciąż może zabić i to wszystko.

@jedrzej152 - musisz poczytać o balistyce. Jest tego sporo w sieci. Jak nic nie znajdziesz to ja poszukam u siebie. Ale o 7,62x39 to chyba nic obecnie nie mam. To wszystko jest do wyliczenia, nie trzeba słuchać bzdur znawców wszystkiego i niczego. A jak jesteś rozumnym człowiekiem to dobrze wiesz, że teraz na "forach" więcej gówna niż prawdy.
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-16, 8:28 2
myślą że pociski trafią do Francji
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-16, 11:47
@zincum
Masz rację, zapomniałem dodać że energia będzie minimalna na 3000m.
Zgłoś
Mercury001 2015-01-16, 11:59 2
Myślą, że po oglądnięciu filmików z YT rozwiązali w prosty sposób problem z dostępnością działek przeciwlotniczych

Zgłoś
konto usunięte 2015-01-16, 13:35
to już chyba było?
Zgłoś
konto usunięte 2015-01-16, 15:49
W sumie c🤬j wie czy jakiś nie zdechł, spadający pocisk może narobić większego wp🤬lu niż wystrzelony z broni
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem