👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Dokładnie, Amerykanie podobno w ogóle nie chcieli brać do dżungli M16, bo jak Wietnamiec wyskoczył to i tak trzeba było po krótką sięgnąć.
Ciekawe jaka wersja M16 była testowana. O ile wiem pierwsze wersje rzeczywiście były bardzo zawodne, co jednak zostało z czasem poprawione, a armia USA nie używałaby przez tyle lat wadliwej broni. Co nie zmienia tego że AK rządzi, szkoda, że kończą jego produkcję (ak74)

pedrossi napisał/a:
Dokładnie, Amerykanie podobno w ogóle nie chcieli brać do dżungli M16, bo jak Wietnamiec wyskoczył to i tak trzeba było po krótką sięgnąć.
Amerykanie w Wietnamie zabierali AK Wietnamczykom, mimo, że panował zakaz porzucania, czy zamiany broni. Jednak Amerykanie to robili... Był przypadek, że jedna grupa nawalała do Wietnamczyków z AK'a, a druga grupa Amerykanów waliła do tej pierwszej, bo myśleli, że to Wietnamczycy też, jak się po czasie okazało- byli to ich rodacy, tyle, że duży ich odsetek używał AK'a...

@ slug1
Te arabskie nie są zrobione ze złota, bo by się topiły przy strzelaniu i ważyłyby więcej niż przeciętny WKM. Jeżeli jakaś broń jest "złota" to znaczy, że została pokryta warstwą złota w procesie galwanizacji.
Te arabskie nie są zrobione ze złota, bo by się topiły przy strzelaniu i ważyłyby więcej niż przeciętny WKM. Jeżeli jakaś broń jest "złota" to znaczy, że została pokryta warstwą złota w procesie galwanizacji.

Ruskie gówno. 50 lat temu może i było imponujące, ale obecnie najnowsze modele ak do pięt nie dorównują dzisiejszym wersją m16/ar15.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie