Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Świeży film z wczorajszej akcji ratunkowej dwóch chłopaków, pod którymi załamał się lód w parku Moczydło na warszawskiej Woli.

Myślę, że na harda się nie kwalifikuje, ale jeśli się mylę to proszę przenieść. (lepsza jakość - /watch?v=O2_0-E4BrIo )
Zgłoś
grzech'u 2013-03-28, 18:12 3
Lubię oglądać wypadki, zamachy, próby samobójstw lub głupie zabawy jak ta w filmie powyżej, ale zawsze liczę na happy end... szkoda, że dali dyla do piachu :/
Zgłoś
Tomaszu 2013-03-28, 18:15 2
@up
No niestety, każdy w życiu robi głupie rzeczy, ale w tym przypadku zabrakło im zwyczajnie rozwagi. Szkoda.
Zgłoś
mpalonka 2013-03-28, 19:46
nagroda Darwina!
Zgłoś
IwanMT 2013-03-28, 19:51
Co do przedmówców, którzy twierdzą, że RKO wykonywane na stojąco przez tego gościa z pogotowia było złe, moim zdaniem jest dobre, ponieważ widać tutaj, że brzuch się unosi, a klatka uginała się dosyć znacznie.
Mogę się mylić, ale chyba to są właśnie oznaki, że siła jest odpowiednia.
Abstrah🤬jąc, jeśli ktoś ma rozciągnięte wystarczająco nogi to chyba nic nie stoi na przeszkodzie takiego wykonywania ucisków.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-28, 21:07
szkoda człowieka... stoi marznie i próbuje ratować takich matołów.
Zgłoś
mackowiak1991 2013-03-28, 21:18
panowie z pogotowia mogli by poćwiczyć sobie udzielanie PODSTAWOWYCH zabiegów resuscytacyjnych. Uciski klatki piersiowej robione są zdecydowanie za szybko, za płytko, w złej postawie, są nieefektywne...
Zgłoś
dun 2013-03-28, 21:21 1
wszystkim ktorzy wplataja kwestie "nalezalo im sie" c🤬j wam w dupe, generacja z🤬bow.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-28, 21:56 1
Niech im ziemia lekką będzie.
Zgłoś
IwanMT 2013-03-29, 0:51
Janóż napisał/a:

szkoda człowieka... stoi marznie i próbuje ratować takich matołów.

Jakbyś stał obok mnie to tak bym ci zaj🤬, że nawet nie mieliby po co próbować cie odratować baranie.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-29, 4:03
hm. naturalna selekcja ja bym ich nie ratowal

mopet napisał/a:

tę kwestię pięknie ricky wytłumaczył

co to za film
Zgłoś
Konto usunięte 2013-03-29, 13:53 1
jaro1 napisał/a:

smutne ale prawdziwe...poszli na organy, lekarze wiedzieli, że nic nie da ratowanie człowieka który był 20 minut w lodowatej wodzie, więc po co ten cały cyrk, max co by to dało to że byliby warzywami...

Włąśnie lodowata woda paradoksalnie daje większe szanse na przeżycie utonięcia, bo wychładza mózg i zmniejsza zapotrzebowanie na tlen.

Przez 6 lat zastanawiałem się czy można utonąc w tym bajorze:/
Zgłoś