Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 22:19
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Saute 2013-08-25, 17:15 12
Wytłumaczy ktoś o co chodzi?

ALE JAJA!
Zgłoś
~Angel 2013-08-25, 17:19 148
na jakim targowisku?
stają i sprzedają na środku chodnika w większości bez pozwolenia bez kasy fiskalnej, nie płacą podatków, zusu itp
Ciężko się żyje w tym kraju ale to nie znaczy że można robić sobie samowolkę. Chcesz handlować to załóż sobie działalność gospodarczą opłacaj podatki jak większość drobnych sprzedawców w sklepach.

Od tego właśnie jest SM aby zajmowała się tego typu sprawami a nie stała w krzakach z fotoradarem.

podpis użytkownika

Zgłoś
sskull 2013-08-25, 17:20
@up
Też widzisz to co ja? Miejszczuchy hakują internet i do tego dyskryminują AWESOME WOMENS
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-25, 17:35 47
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-25, 17:36 6
Kto tym upośledzonym, stojącym najniżej w hierarchii systemowego gówna funkcjonariuszom SM pozwala na takie coś?
Zgłoś
WhiteBaran 2013-08-25, 17:43 11
Cytat:

Nikogo nie krzywdzą sprzedając na środku chodnika

No widzisz, łapówka też nikogo nie krzywdzi, a jednak jest zakazana. Mimo wszystko istnieją pewne prawa i normy, których trzeba przestrzegać, bo w innym przypadku dochodzi do takich sytuacji.
Zgłoś
kickyourheadoff 2013-08-25, 17:44 5
jak w internecie, dużo krzyku i wszyscy mają rację

co do strażników: wykonują czynności, bo takie mają polecania i takie jest prawo (słuszne, nie słuszne - ch***j wie). Robin Hood od owoców został zawinięty, bo nie stosował się do poleceń i utrudniał interwencję.

Nie ma tu grama przekroczenia uprawnień przez strażnika
Zgłoś
~Angel 2013-08-25, 17:50 16
Chleb razowy,

Takie interwencje jak najbardziej leża w gestii SM. Mandat i nakaz natychmiastowego zwinięcia "interesu".
Taki uliczny handel uderza w tych drobnych i uczciwych sprzedawców którzy płacą zus, podatki, czynsz ,ponoszą wiele innych kosztów i dają prace innym. Płacą bo takie jest prawo które obowiązuje wszystkich.

Postaw się w sytuacji gdzie prowadzisz jakiś interes - opłacasz wszystko zgodnie z prawem - a pod twoją firmą ktoś bezprawnie stawia straganik i sprzedaje ten sam produkt o kilkanaście groszy taniej nie ponosząc przy tym żadnych kosztów i opłat.

podpis użytkownika

Zgłoś
konto usunięte 2013-08-25, 17:53
jak dla mnie, to idealne zachowanie SM-u. kamerzystę powinni zawinąć w awansie.
Zgłoś
konto usunięte 2013-08-25, 18:14 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~Vuko 2013-08-25, 18:28 4
Zgłoś
vulthoom 2013-08-25, 18:49 5
Zgłoś
~Angel 2013-08-25, 19:32 20

podpis użytkownika

Zgłoś
konto usunięte 2013-08-25, 20:18
nie wiem co napisać po prostu jestem rozdarty ,z jednej strony kazdy człówiek powienien zyć godnie w jesieni życia a z drugiej inni płacą podatkii a z trzeciej jest na tym łez padole spora grupa ludzi starszych co sprzedają warzywka z ogródków tylko w sezonie po to żeby odłożyć na opał na zime czy inne ;;bajery''i tacy ludzie powinni spokojnie handlować .to co innego niz sprzedawanie podróbek po ulicach
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem