Nigdy, ale to nigdy nie daje się tej j🤬ej cyganerii czegokolwiek. No chyba, że kopa na ryj.
podpis użytkownika
Lie, rape, steal and murder, smile, applaud, love, hail.
@helleluyah przecież to Chiny jełopie, poza tym nawet nie wiadomo co tam się odp🤬liło...
Cytat:
@helleluyah przecież to Chiny jełopie, poza tym nawet nie wiadomo co tam się odpie**oliło...
Używając sformułowania "cyganeria" miałem na myśli szwendających się ludzi, którzy nie koniecznie chcą zarabiać pieniądze w sposób inny niż żebranie. Kiedyś na takich ludzi mówiło się właśnie cyganeria. Jełopie.
podpis użytkownika
A ty byś jadł pokarm z nieznanego źródła? Trzeba mieć odrobinę honoru.

Nigdy się nie daje tego typu klęczącym żebrakom, ani cyganom, bo na 99% to ich praca, i część kasy komuś oddają. Już lepiej dać jakiemuś żulowi lub (jak sie nazywa żul z laosu?) menelaosowi, co szczerze mówi że na jabola mu brakuje, bo wiesz że i tak c🤬ja z chłopa już będzie, a poza tym, gość jest szczery.

Cytat:
@helleluyah Używając sformułowania "cyganeria" miałem na myśli szwendających się ludzi, którzy nie koniecznie chcą zarabiać pieniądze w sposób inny niż żebranie. Kiedyś na takich ludzi mówiło się właśnie cyganeria. Jełopie.
Pierwszy raz w życiu słyszę żeby cyganów, romów czy tam innych c🤬jów nazywać cyganerią. Tak z historii cyganeria to była grupa społeczna artystów tzw. bohema. Fakt że to byli poeci czy tam artysci którzy nie palili się do roboty. Ale żeby tak nazywać cyganów artystami, to się lekko zdziwiłem.
OzzyTWrb napisał/a:
Pierwszy raz w życiu słyszę żeby cyganów, romów czy tam innych c🤬jów nazywać cyganerią. Tak z historii cyganeria to była grupa społeczna artystów tzw. bohema. Fakt że to byli poeci czy tam artysci którzy nie palili się do roboty. Ale żeby tak nazywać cyganów artystami, to się lekko zdziwiłem.
Taka gra słów, nie każdy musi rozumieć. Co do grupy społecznej jednak masz rację. Wyraziłem się jak wyraziłem, myślę, że sam kontekst został zachowany odpowiednio. Jeśli się mylę, to tuba na pysk.
podpis użytkownika
nie raz widziałem takie akcje dlatego nigdy nic nie daję.
podpis użytkownika
już raz mnie zaprosili.
Cynageria: "luźne ugrupowanie artystów odznaczających się swobodnym i ekscentrycznym stylem życia, stanowiącym protest przeciwko ogólnie przyjętym konwenansom społecznym; bohema"
Uszanowanie
Jan Miodek
Uszanowanie
Jan Miodek
podpis użytkownika
Pedicabo ego vos et irrumabo