Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Ciekawostka. Alkohol najpopularniejszą używką wśród młodzieży. Według badania CBOS przeprowadzonego w listopadzie i grudniu ubiegłego roku, młodzi ludzie sięgali częściej po alkohol, niż po papierosy czy narkotyki. Prawie 3/4 ankietowanych piło piwo, wódkę czy wino. Pierwszy kontakt, najczęściej z piwem mają za sobą 11-12-letni uczniowie.

Dragi. W ciągu ostatniego roku sięganie po marihuanę lub haszysz zadeklarowało 23 procent ankietowanych uczniów, jednak aż 40 procent przyznało, że miało kontakt lub eksperymentowało z tymi narkotykami. Jednak w porównaniu do lat ubiegłych można zaobserwować stabilizację lub spadek używania narkotyków.

Z wyjątkiem marihuany, gdzie następuje ciągły wzrost.

Źródło IAR

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-12, 12:42
Fake, marihunanem to nie narkotyk.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-12, 12:48 4
@Trzyzet, cholerna racja. Mam właśnie znajomego, który skończył dokładnie tak jak napisałeś. Lekarz powiedział, że jeśli miał obciążenie, to jest to bardzo możliwe, że duże ilości marihuany i silne emocje (miał gorszy rok) mogą aktywować chorobę.

No i nie wiem czy zauważyliście, ale ludzie po zielsku są "zaspani". Nie mam na myśli bezpośrednio po czy kilka godzin po, ale generalnie - permanentna ospałość i brak chęci robienia czegokolwiek. Wśród ludzi, których znam to tak powiedzmy 70% ma takie coś. A mnie strasznie wk🤬iają tacy ludzie, bo ani pogadać ani coś zrobić.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-12, 13:07 1
ganja, haszyk, czy tez serotonina, dopamina, 3MajMyCe (etc) to narzędzia, tak jak śrubokręt, młotek, k🤬a klucz. Jeżeli ktoś używa młotka do wkręcania śruby to jest po prostu idiotą. Jeżeli ktoś nie wie do czego użyć danych narkotyków- nie powinien po nie wogóle sięgać. A alkohol- pomimo, że jest legalny jest w równym stopniu zagrożeniem w niewłaściwych rękach. Używki nie są dla idiotów, ale niestety w Polsce Hitler i Stalin doprowadzili do wyginięcia inteligencji, co skutkuje do dzisiaj. Jako nocny artysta spotykam różnych ludzi, wypitych i przyćpanych. Większy problem jest z ludźmi wypitymi, a nie daj Bóg, żeby taki sobie jeszcze walnął po nosie. IDIOCI
Zgłoś
dominoEL 2014-03-12, 13:18
ciekawostka : najczestsza przyczyna utoniec jest woda , pzdr

podpis użytkownika

jezeli za pierwszym razem ci sie nie powiedzie, to skoki spadochronowe nie sa dla ciebie ...
Zgłoś
Gawciu 2014-03-12, 16:18
Widzę, że autor odkrył Amerykę albo w końcu wyszedł z domu.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-12, 17:37
nie chciało mi się czytać tego pseudointelektualnego bełkotu w komentarzach, ale j🤬by jak tupelew w brzozy.

tds1974 napisał/a:

Obrazek

Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-12, 18:12
Zjarane zachlane tępe puszczalskie szczyle które beczą przy szczepieniu w szkole. Tyle powiem.

Znałem ludzi ze spalonymi mózgami.
Znałem też z widzenia walących po kablach którym wychodziło w życiu.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-03-12, 19:44
Alkohol to też narkotyk.
Zgłoś