Sam jesteś burakiem z pierwszej bruzdy wyoranym nie obrażaj skoro ciebie nikt nie obraża gdybyś chciał wiedzieć diesle spełniają normy EURO odnośnie spalin nie hejtuj bo twojej benzyny nikt nie hejtuje
![]()
bo beny nie ma za co hejtować hahahaha

osobiscie posaidam 1.9 tdi z 2003 roku o przebiegu 300k i leje do niego full syntetyk( benzyna z takim przebiegiem rozj🤬a by sie przy takim oleju) od wymiany oleju co 15k( leje long live) nie ubywa mi ani kropli oleju, a kopsa ma takiego ze niejede auta maja problem wystartowac rowno ze mna ze swiatel... wiec uwazam ze jest to idealny silnik:D aaa i wielbiciele benzynek:D ja mam 300k przebiegu a auto przy minus 3 na drugim obrocie rozrusznika pali:D kto sie pochwali benzynka ktora zajebiscie pali jak tdi
@artiee
TDI w Fordzie czy citroenie? Żarty sobie robisz. Ten silnik należy do grupy VAG (Volkswagen Aktiengesellschaft) i był montowany prawie we wszystkich "cywilnych" markach tej grupy.
W fordzie jak najbardziej, Galaxy 1.9 TDI. w citroenie faktcznie tylko TD, więc nie mów czegoś czego nie jesteś w 100% pewien.

Sam jesteś shit wole mojego diesla niż twoje seciento 900 nie masz pojęcia o tych silnikach a się wymądrzasz. Kup starsze audi albo mercedesa z wolnossącym dieslem to zobaczysz jak wygląda niezawodność i niskie spalanie twoja padaka nie dociągnęła by twojej dupy do domu na 3 baniakach więc nie hejtuj diesla
Poczekaj aż Ci coś p🤬lnie na tym TDI. Posrasz się z "bulu" jak zostawisz wartość swojego auta u mechaniora.
ja mam 300k przebiegu a auto przy minus 3 na drugim obrocie rozrusznika pali:D kto sie pochwali benzynka ktora zajebiscie pali jak tdi
Ja, blisko 200k palił w tamtym roku przy minus 20 paru od pierwszego przekręcenia i dalej tak pali. W tym roku jeszcze nie było takiego mrozu więc nic nie mogę powiedzieć, ale myślę że nic się nie zmieniło. Też nie bierze ani kropli oleju ani nic się nie dzieje z silnikiem.

Moje taczki TDiV8Hemi24vGT na Vanoso-Vtecu odpalają od strzała, nawet przy - 50 stopniach. Muszę tylko zalac 40 % benzynę do operatora

Cale zycie jezdzilem na benzynie, od kiedy ojciec kupil diesla to w marcu planuje zmienic. I nie jestem jeszcze na tyle sp🤬olony zeby gryzc sie z kims kto ma inny silnik, ja p🤬le to chyba tylko polak potrafi.
No ale zeby nikt sie nie spial to dodam tylko ze ide nasmarowac lancuch w rowerze i napompowac kolo bo nigdzie nie pojade.
podpis użytkownika

W fordzie jak najbardziej, Galaxy 1.9 TDI. w citroenie faktcznie tylko TD, więc nie mów czegoś czego nie jesteś w 100% pewien.
Galaxy to Ford jedynie z nazwy, konstrukcja identyczna jak VW Sharan i Seat Alhambra, auta produkowane w tej samej fabryce. No ale niech Tobie będzie, że w Fordzie jest TDI. Auto jest jedynie markowane nazwą Ford.

...to chyba jest dekiel szefie"
Dla wierzących:
Zmówcie paciorek aby fura rano zapaliła.
Dla ateistów:
Cena paliw to palec boży.