Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Wojna na Ukrainie Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:09
Analiza bitwy pod Cedynią
konto usunięte • 2017-06-27, 12:34
Zapraszam do obejrzenia mojego filmu, w którym pokazuję dokładny przebieg bitwy pod Cedynią. 24 czerwca minęła właśnie jej 1045 rocznica. To dobra okazja by wspomnieć o pierwszym szerzej odnotowanym w historiografii Polskim triumfie.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2017-06-27, 13:01
Tak, dokładny przebieg jak nawet dokładne miejsce nie jest znane.
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-27, 13:58
Racja, pisałem to w pośpiechu. Już poprawione, dzięki za zwrócenie uwagi odnośnie dokładnego przebiegu!
Natomiast co do miejsca bitwy - to z kroniki Thietmara wiemy, że Hodon zaatakował Mieszka, więc wkroczył na jego terytorium.
Zgłoś
parolpl 2017-06-27, 14:53
Taka moja złośliwa dygresja,że takie mniejsze bitwy ciekawiej by się oglądało na silniku Total War'a.
Zgłoś
konto usunięte 2017-06-27, 22:17 3
Tak i to wszystko co wiemy. Bo jakie to terytorium było już się nie dowiemy, dzięki idiotom z watykańskiej kancelarii gubiącym dokumenty i odtwarzającym je z głowy najpewniej po pijaku.
Zgłoś
Luksus40percent 2017-11-18, 21:51
Tam Ci się kilka jednostek nie wysłało
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem