Główna Poczekalnia (2) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 55 minut temu
Trzech mężczyzn zaatakowało grupę osób w centrum Lublina. Policja podaje, że "motywem ataku mogły być odmienne poglądy ideologiczne”. Zaatakowani wracali z Marszu Pamięci Żołnierzy Wyklętych.
W piątek, około godz. 23 policjant obserwujący przekaz z kamer monitoringu zauważył w okolicach kiosku przy ul. Długosza kilku mężczyzn w ciemnych kurtkach, którzy na głowach mieli kominiarki, dodatkowo twarze zasłaniali szalikami.

- W rękach trzymali butelki i pałki – informuje Renata Laszczka-Rusek, z KWP w Lublinie. - Mężczyźni zachowywali się dość nerwowo, rozglądali się jakby na kogoś czekali. Ruszyli w kierunku centrum.

Dyżurny komendy wysłał do centrum Lublina wywiadowców i policjantów z Oddziału Prewencji KWP w Lublinie. Gdy patrole dotarły na miejsce, przy ogrodzeniu Ogrodu Saskiego trwała bójka.

- Okazało się, że grupa zamaskowanych osób zaatakowała idących od strony Lipowej młodych mężczyzn – dodaje Laszczka Rusek. - Doszło między nimi do bójki. Uzbrojeni napastnicy byli agresywni, bili i kopali pokrzywdzonych, uderzali ich pałkami i butelkami. Policjanci zatrzymali 7 mężczyzn, zabezpieczyli gaz pieprzowy, pałki oraz rękawice taktyczne.

Zarzuty udziału w bójce usłyszeli trzej mężczyźni w wieku od 30 do 35 lat. W niedzielę zostali aresztowani.

- Jak wynika ze wstępnych ustaleń śledczych motywem ataku podejrzanych mogły być odmienne poglądy ideologiczne – informuje Laszczka Rusek.

Zaatakowani wracali z Marszu Pamięci Żołnierzy Wyklętych. Wszystko wskazuje na to, że atak nie był przypadkowy. Na filmie widać, że napastnicy przygotowują się do niego: wywijają kurtki na lewą stronę, żeby nie zostać rozpoznanym. Z nieoficjalnych informacji wynika, że podawali się za związanych ze środowiskami lewackimi.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-03-06, 0:25
I dlaczego frakcje nie ścierają się tak w parlamencie ??? (uwaga, celowe małe P). Nawet noże byłbym skłonny zasponsorować. Bez pośrednictwa fiskusa
Zgłoś
Kupa_w_majtkach 2013-03-06, 0:32 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-06, 5:53
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-03-06, 6:56
Hauer88 napisał/a:

Zbrodniarzom odebrać państwowe emerytury i wszelkie przywileje które posiadają z racji piastowania prominentnych stanowisk za komuny - dać im najniższą krajową emeryturę i niech sobie żyją ostatnie lata żywota. Miliony emerytów mogą więc oni tym bardziej powinni.

To w końcu chcesz im odbierać czy obniżać...?

Hauer88 napisał/a:

Reszta to już typowe fanaberie. Każdy miał przodków którzy komunę przeżyli lecz większość z tych przodków nie podjęła się żadnego haniebnego czynu. Więc skończ fantazjować.

Żadna fantazja. Z technicznego/fizycznego/logicznego punktu widzenia każdy wtedy pracował na ten system. Więc mówię ci byś z takimi rzeczami nie wyskakiwał.

Squbany napisał/a:

Niechodzi o prawo do glosu,tylko o to jak komuna jeszcze w ludziach siedzi ,i jak duzo osob usilnie sie jej trzyma,chociaz jej niby nie ma.

Taki urok demokracji. Więc lepiej krzycz aby demokracje zlikwidowano, bo póki ona jest każdy system polityczny jest możliwy.

jabolmax, poprosimy jakieś zdjęcia dokumentów, mikrofilmy etc. Ja sobie tez mogę coś napisać co wyglądać ma jak prawdziwy raport.
Zgłoś
~Bambi~ 2013-03-06, 8:21
Hauer88 napisał/a:

Jak skończysz gimnazjum to wróć tu pogadać - ewentualnie w Bielsku na piwku można się spotkać - mam nie daleko a rozmowa w cztery oczy winna zaowocować większym zrozumieniem Twoich wizji rzeczywistości.

Hałerek jak udaje mądrego i wykształconego

podpis użytkownika

Emerytowany saren
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-06, 9:00
Zgłoś
Suka_Blyat 2013-03-06, 9:13 2
jabolmax
Jakieś źródło tych rewelacji? Czy skopiowałeś z pierwszej lepszej strony po wygooglowaniu "mordercy z NSZ-NZW"? Takich historyjek, a w zasadzie histeryjek jest mnóstwo w internecie i wszystkie chyba pochodzą z czasów PRL, gdzie fałszowano historię na potęgę.
Zgłoś
Ork.Fajny 2013-03-06, 10:26 1
jabolmax, no wlasnie tu jest twoj problem. Bo komunisci we wlasnych wywiadowczych dokumentach nie oklamuywali sami siebie, wiec nie ma takowych materialow, m.in. raportow wosjkowych, z czasow wojny ktore by potwierdzaly twoja wersje.
Zgłoś
Pater patriae 2013-03-06, 14:26 1
jabolmax i jego źródła

wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/74051,list_otwarty_do_prezedynta_komo...
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-06, 14:30
Zgłoś
Pater patriae 2013-03-06, 14:43 1
jabolmax, no nie tak ciężko ich znaleźć, większość zakatowana albo zabita w więzieniach. Poprzez tortury komuniści wyciągali z nich wszystko, wygrane bitwy i potyczki z Niemcami przypisywali sobie, a za własne zbrodnie oskarżali największych bohaterów II WŚ.

W sumie to nie wiem po co to piszę, bo i tak zaraz znajdziesz jakiś "artykuł" na onecie i będziesz srał ze szczęścia. Po prostu, jak o czymś gówno wiesz, to stul pysk.
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-06, 14:57
Pater patriae napisał/a:

jabolmax i jego źródła

wiadomosci.onet.pl/waszymzdaniem/74051,list_otwarty_do_prezedynta_komo...

wow umiesz używać wyszukiwarki internetowej, może się naucz jeszcze czytać całe zdania powiedziałem że źródło to kilka pierwszych lików z gogle, dwa razu już napisałem że jest bez sensem bym wysilił się bardziej, aż tak głupi jesteś czy trzeci raz mam to napisać, jesteście emocjonalnie nie zdolni do przyznania mi racji bo zniszczyło by to część waszego światopoglądu, nawet gdyby moje dowody były miażdżące jak, film dokumentalny z masowych egzekucji dokonywanych przez akowców, jak dowód możesz uznać fakt że taki list powstał a podpisywali się pod nim nie jakieś ubeckie szumowiny tylko świadkowie tych wydarzeń oraz krewni ofiar. myślisz że dlaczego akowcy tak łapczywie skorzystali z pierwszej i drugiej amnestii choć w większości nie mieli złudzeń co do intencji władz komunistycznych, bo nie chcieli mieć niczego wspólnego z "żołnierzami wyklętymi"
Zgłoś
EdmundKemper 2013-03-06, 17:27 2
Zgłoś
krs133 2013-03-06, 17:32 1
Te śmiecie z antify byłyby znakomitym materiałem do sprawdzenia czy komory gazowe w Aushwitz jeszcze działają...
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem