Może nie na czasie, ale dopiero teraz znalazłem ten filmik.
Apel gen. Zbigniew Ścibor-Rylski, z okazji rocznicy wybuchu powstania warszawskiego do tłumu kibiców.
Nie wiem jak do was, ale do mnie przemawia sto razy bardziej niż transmitowane w TV coroczne p🤬lenie prezydenta czy też premiera.
Ciekawe że takich kibiców nigdy w TV nie pokazują.
Konto usunięte
2011-08-19, 8:13
jak 0 jak trzeba uznać że leżący śp prezydent jest jako 1 więc to po prostu
sto pięćdziesiąt tysięcy razy bardziej
a propo tematu właśnie obrońcy Polski w 39 r i ogółem wojsko broniące kraju jest dla mnie bohaterskie ale już Polacy ginący w Afganistanie czy Iraku mniej.... szkoda człowieka ale patrząc z punktu widzenia tubylców jesteśmy kimś kto najechał czyli teraz te wszystkie tempe p🤬dy na naszej klasie co wypisują niedawno zmarłemu saperowi jaki to on był bohater zachowują się dokładnie tak jak żony ssmanów
Konto usunięte
2011-08-19, 8:35
Bardzo ładna przemowa. Szkoda tylko, że w historii Polski sakralizuje się klęski. Zawsze byłem pełen szacunku dla Powstańców, ale trzeba spojrzeć prawdzie w oczy - generalicja rzuciła tych ludzi na pewną śmierć. 250 000 ofiar, w tym inteligencji, to ułatwiło później komuchom zadanie.
A w sumie wymiotować się chce, jak się czyta wypociny pajaców typu Zdunkov czy Kozogłowy. W przypadku okupacji pewnie jako pierwsi polecieliby z donosem, żeby tylko ratować własny tyłek czy majątek. Ot gówna bez honoru - takim AK strzelało w łeb i słusznie robili.
coś pięknego, łzy same lecą. Mój dziadek walczył na Westerplatte spędził 6 lat w niemieckiej niewoli proponowali mu wyjazd do stanów nigdy się nie zgadzał zawsze mówił że tu jest jego dom, jego ziemia i ludzie. Ogromny szacunek dla tych wszystkich ludzi którzy są prawdziwymi Polakami dzięki takim osobom jak Pan generał człowiek od razu odzyskuje wiarę w innych.
Szkoda tylko że politycy nie umieją docenić tego wszystkiego i nie zrobią w końcu coś dla Polski tylko nadal dbają o własną dupę.
Konto usunięte
2011-08-19, 9:36
dla calej starej (i nie tylko) Armii Polskiej a w szczegolnosci dla AK' owców : CZEŚĆ!!! CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!!
@pmn
Przestań bic dzieciaki , znajdz sobie mocniejszego przeciwnika ^^
podpis użytkownika
Nie jestem Faszystą ani p🤬lonym Rasistą "NAS"
to takie piekne ze az sobie zwalilem
bo to kibice legii inni to by jeszcze krzesła zaj🤬i !!
Konto usunięte
2011-08-19, 11:49
Co do filmiku to aż ciary przechodzą
A co do kibiców to: "Kibice to ostatnia grupa ludzi w Polsce której się jeszcze cokolwiek chce"
trzeba przyznac ze dobre miesoarmatnie z nich by bylo
Najjaśniejszy Pan Kozogłowy : Nie no ty to kozak jesteś \m/
Ciekawe czy tamta młodzież, która 67 lat temu walczyła o naszą wolność, też chodziła po mieście po kilku i zaczepiali innych Polaków szukając powodu aby im dla zabawy wp🤬lić... ciekawe czy też dla zabawy rozbijali kioski, niszczyli wszystko, co stanęło im na drodze... i nie dla honoru... DLA ZABAWY!!!
Błagam, z całym szacunkiem dla tego starszego Pana... przyrównywanie tamtej młodzieży do dzisiejszych chuliganów to jak Matkę Teresę do ruskiej dz🤬ki przy drodze...
Cytat:
Dokładnie, nie na darmo to ja tu rządzę.
a my Ci pomagamy
podpis użytkownika
Tonący w morzu absurdu…
… sarkazmu się chwyta.
Lepiej uważajcie na siebie, bo ostatnio coraz częściej plebs obala władzę.
Konto usunięte
2011-08-19, 17:41
a ja sie qrwa popłakałem i sie qyrwa tego nie wstydzę dzieki taki jak on nie piszemy teraz po rusku
Konto usunięte
2011-08-19, 18:50
Najjaśniejszy Pan Kozogłowy - AK to terroryści, bo zabijali zdrajców narodu polskiego podczas nielegalnej okupacji hitlerowskiej i stalinowskiej, skazujących innych Polaków na śmierć bądź katusze swoim denuncjatorstwem? Przypominam, że w świetle prawa panującego w II RP, czyli legalnej władzy, Armia Krajowa postępowała zgodnie z literą prawa (kara śmierci za zdradę narodu czy dezercje była także po wojnie - tylko dzisiaj są jakieś durne przepisy dla ciot takich jak ty).
Jesteś po prostu kolejnym niedouczonym szczekaczem i debilem jakich tutaj pełno

A że jesteś sprzedawczyk, to się sam przyznałeś, także nawet bym cię opluć nie chciał. Rodzice muszą być z ciebie dumni! No chyba, że to u ciebie tradycja rodzinna ^_-