Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-12-01, 12:32 6
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Dildowagins 2012-12-01, 12:38
p[/u][/i]olski oto cała lewicowa mądrość.

podpis użytkownika

jagiellonski24.pl | strategyandfuture.org
Zgłoś
!Timon 2012-12-01, 12:39
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
AmorPatriae 2012-12-01, 12:40 2
@etecoben
Tobie chyba jest potrzebna reedukacja. Porównywanie polskiej lewicy z II Rzeczpospolitej jest tak samo racjonalne jak porównywanie lewicowego Millera do Piłsudskiego. Jebnij sie w czoło!
Zgłoś
vanTerrier 2012-12-01, 12:42 2
Prawdziwi snajperzy merytoryki z tych lewaków
Zgłoś
kikutnik666 2012-12-01, 12:45 7
Zgłoś
wortor 2012-12-01, 13:03 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-01, 13:05 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-01, 13:09
@vortor: "No debil."
Miło mi Ciebie poznać
Zgłoś
skandal89 2012-12-01, 13:09
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-01, 13:18
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-01, 13:20
Amor Patriae Nostra Lex napisał/a:

@etecoben
Tobie chyba jest potrzebna reedukacja. Porównywanie polskiej lewicy z II Rzeczpospolitej jest tak samo racjonalne jak porównywanie lewicowego Millera do Piłsudskiego. Jebnij sie w czoło!

Przecież sam napisałeś, że każdy lewak to komunista... ojj... nie porównuje, przypominam o dystansie, o oględnym spojrzeniu.
Mój post właśnie miał przypomnieć jak generalizowanie źle działa, i jest sofizmatogenne.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-01, 13:22
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-01, 13:24 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-01, 13:35
Abdulan napisał/a:

Z tym cytatem zgadzam się prawie w pełni, przypadek Piłsudskiego pokazuje to idealnie. Zresztą, też kiedyś wierzyłem, że ludzie mogą być równi i na świecie nie będzie wyzysku (teraz to wydaje się dla mnie takie śmiesznie patetyczne...). Z wiekiem moja wiedza coraz bardziej się poszerzała i wnioski jakie z niej wyciągnąłem wskazują jasno, że socjalizm to utopia i nic więcej. Każdy musiał przejść przez ten okres głupoty, ale niektórzy po prostu się tam zatrzymali.

Co do podziału na prawą i lewą stronę, w sumie się zgadzam. Poglądy często się przenikają między tymi stronami, dlatego podział nie jest taki łatwy do opisania. Ja jestem tradycyjną prawą stroną, konserwatystą. Ruchy postępowe niekoniecznie muszą zgadzać się z radykalną lewicą. Krótko mówiąc definiowanie lewicy i prawicy jest cholernie trudne, ale na podstawie podziału z czasów Rewolucji we Francji możemy przypisać się do któregoś z tych obozów.

Zgadza się. W dzisiejszych czasach kraje z socjalistyczną dystrybucją dóbr (nie mylić z ustrojem) to skandynawia, a z czego to wynika? A z tego, że przeszły drogę z kapitalizmu do socjalizmu, jako ostatecznego stadium państwowości w tej kwestii. Młodym demokracjom takim jak Polska, brakuje tylko jednej rzeczy by stać sie predentującymi poliarchiami. A czego brakuje? A tego, czego często użytkownikom tego forum: kultury politycznej i pięknego różnienia się w kwestiach polityki. Bez społeczeństwa świadomego i nieskłoconego nie ma mowy o jakimkolwiek rozowoju tej sfery.
Więc : dzielenie się (niekiedy sztuczne) między sobą niczego dobrego nie niesie ze sobą.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem