📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
18 minut temu
tak w temacie to widzieliście już "tylko nie mów nikomu"? Pewnie znaczna część tak (15 milionów wyświetleń w 3 dni), ale polecam każdemu. Jestem pod megawrażeniem tego dzieła. Gruby kandydat do Oskara za film dokumentalny.
LOL wg jakich danych księża to najmniej liczna grupa zawodowa wśród pedofili, Frondy? Niedzieli? Gościa Niedzielnego? Tygodnika Zatwardziałego Ślepego Na Fakty Betonu? Księża i nauczyciele to grupy gdzie jest najwięcej pedofili i są to też grupy zawodowe, gdzie o kontakt z młodzieżą najłatwiej i najłatwiej jest ukrywać i wyciszać głos ofiar przez zastraszanie i używanie swoich zawodowych wpływów.
nowynick napisał/a:
tak w temacie to widzieliście już "tylko nie mów nikomu"? Pewnie znaczna część tak (15 milionów wyświetleń w 3 dni), ale polecam każdemu. Jestem pod megawrażeniem tego dzieła. Gruby kandydat do Oskara za film dokumentalny.
Tu nie chodzi o skalę tylko o ich bezkarność. Nawet jak zostają skazani wyrokiem prawomocnym (co zazwyczaj nie ma miejsca za względu na przedawnienia) to ich "pracodawcy" zatrudniają ich później do pracy z dziećmi. Pokażcie mi jakąkolwiek inną placówkę - szkołę, ośrodek wychowawczy, która by się na coś takiego zdecydowała. Żadna, bo wszyscy ponieśliby tego konsekwencje. A ich kto zwolni? Te mohery ze wsi co im jeszcze na tacę dokładają? Państwo w państwie.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie