Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Arbeit macht frei
Konto usunięte • 2009-12-18, 7:05
Tablica z napisem Arbeit macht frei zginęła w nocy z bramy muzeum Auschwitz-Birkenau - podaje RMF FM.

Jak dowiedziała się dziennikarka RMF FM, takie zgłoszenie oświęcimska policja dostała od straży muzealnej.

Niestety informacje bardzo lakoniczne, ale sam fakt podp🤬lenia takiej rzeczy daje do myślenia jacy ludzie są zdolni.

Ź
A teraz przyznawać się, kto podp🤬lił tablicę?
Zgłoś
sveq 2009-12-18, 15:43
Na złom pewnie podj🤬i

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2009-12-18, 15:54 1
najbardziej bawi mnie reakcja zydow. napis ten zostal wykonany rekami polskich wiezniow ktorzy jako pierwsi zostali przywiezieni do obozu, w samym obozie gineli ludzie wielu narodowosci, ale sam termin holocaustu tyczy sie tylko zydow. szacunek moge miec do ludzi ktorzy to przeszli, cierpieli, a jesli ciagle jakas czesc zyje to w zapomnieniu. parchom ktorzy dzis na tym interesie zarabiaja c🤬j w dupe, tak samo wielki jak i tym co ta tablice ukradli.

a na bank to byla kradziez na zlecenie jakiegos bogatego kolekcjonera
Zgłoś
Konto usunięte 2009-12-18, 19:13
Dajmy to niemcom do pilnowania! Jak oni pilnowali to taki nadzór był że wyjśc nie szło, a teraz weszli, wzięli napis, rozdupili płot i wyszli na lajcie
Zgłoś
qqqqqq 2009-12-18, 20:26 2
niemiecki napis nie pasuje do "polskich obozów".
Zgłoś
Highlander 2009-12-18, 22:02 1
4chan ma jak zwykle swoją teorię:
Zgłoś
Konto usunięte 2009-12-19, 4:26
ja powiem tyle: czuje sie pokrzywdzony. od 4 lat zapieralam znaki i tabliczki, mam ich spora kolekcje, w tym takie ktorymi niewiele podobnych mi pojebow moze sie poszczycic. teraz wszelkie granice zostaly przekroczone a moja zajawka udaremniona... nikt nie zap🤬li lepszego fanta..........
Zgłoś
piotrek159 2009-12-19, 14:25
Jak nasi zap🤬lą to nie ma bata
Zgłoś
bitch 2009-12-19, 16:35
Hrimgrimnir, zapraszam do mnie obejrzeć moją kolekcje

podpis użytkownika

"Zbrodnia to czyn nie idea.
Każdy o niej myśli, ale tylko ludzie wolni jej dokonują.
Ja jestem wolny."
Zgłoś
Konto usunięte 2009-12-19, 16:42
MIG napisał/a:

Napis zostal z jednej strony odkrecony a z drugiej złamany wiec bardzo mozliwe ze to byla jedna osoba.

Ew ośmiornica.

Spinacie się jak dzieci neo, a dom publiczny za rogiem ma ciekawy szyld..

Hrimgrimnir napisał/a:

ja powiem tyle: czuje sie pokrzywdzony. od 4 lat zapieralam znaki i tabliczki, mam ich spora kolekcje, w tym takie ktorymi niewiele podobnych mi pojebow moze sie poszczycic. teraz wszelkie granice zostaly przekroczone a moja zajawka udaremniona... nikt nie zap🤬li lepszego fanta.........

Został jeszcze napis "Hollywood"
Zgłoś
Konto usunięte 2009-12-19, 16:52 1
Zgłoś
sensi 2009-12-19, 17:46
ja mam tylko nadzieję, że to zaj🤬i neonaziści a nie jacyś zwykli gówniarze, którzy nie są godni posiadania czegoś tak ważnego.

podpis użytkownika

My cock is much bigger than yours
Zgłoś
Konto usunięte 2009-12-19, 23:56
27 stycznia 2012 - obchody rocznicowe wyzwolenia obozu Auschwitz-Birkenau przez Armię Czerwoną połączone z celebrowaniem szczęsliwego odnalezienie napisu "Arbeit macht frei"
a teraz wystąpi przed Państwem zespół pieśni i tańca Slayer wprost spod samiuskich jezior poznańskich:

Cytat:

Auschwitz, the meaning of pain
The way that I want you to die
Slow death, immense decay
Showers that cleanse you of your life
.....

Zgłoś
sveq 2009-12-20, 0:04
Galę odnalezienia napisu poprowadzi Ibisz?

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2009-12-20, 14:40
Rosemary napisał/a:

OMG, neonazisci są godni posiadać taką tablicę
To ja już wolę, żeby to był pan Heniu.

Zdecydowanie neonaziści są w ogóle godni wszystkiego...
Mam nadzieję, że to jednak kolekcjoner.
Zgłoś
sensi 2009-12-20, 15:40
oni przynajmniej wiedzą cokolwiek na ten temat, a zwykłe dechy zrobiłyby to dla rozgłosu i żeby pokazać, ze "mają jaja".

podpis użytkownika

My cock is much bigger than yours
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie