Arbuzy
c................k
• 2014-02-12, 1:12
Po ostatnich aferach w łonie PSL-u przypomniała mi się pewna zagadka o nim, którą kiedyś słyszałem:
Dlaczego PSL-owców nazywają arbuzy?
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Bo na zewnątrz zieloni a w środku czerwoni
Sierpem i młotem czerwoną hołotę
Śmieszne jak p🤬da twojej starej
k................3
2014-02-12, 10:25
@bart3q
jak p🤬da twojej starej to są zepsuci politycy w PSL-u
i................v
2014-02-12, 14:23
Idz pan w c🤬j z takim zartem
@bart3q
Ktoś z rodziny w PSL-u ?
k................2
2014-02-12, 14:27
Ej, dlaczego zniknęły hasła do brazzersów ; <?
Oryginał tego stwierdzenia "Arbuz" pochodzi od Green Peace i w tym kontekście jest śmieszniejsze.
PSL dawno już powinno być na śmietniku historii, z resztą jak większość obecnie 'topowych' partii w PL
s................l
2014-02-12, 14:35
@up wszystkie, prócz partii Korwina
PSL to taka dz🤬ka, która da się wyr🤬ać każdemu i pójdzie na wszystko za ciepłe posadki w rządzie. Mydlą oczy troską o rolników a tak naprawdę chodzi tylko o napchanie kabzy.
podpis użytkownika
"Niech się wstydzi ten co robi, nie ten co widzi"
B................p
2014-02-12, 16:26
A Lew Trocki "rzodkiewkami" (czerwoni z wierzchu, biali w środku) nazywał karierowiczów w partii bolszewickiej.
Zabawne, zmienia się reżim i odwracają się role, ale retoryka pozostaje ta sama.
PSL-owcy są jak górnicy. Są z tymi i za tymi co rządzą

Czyli tam gdzie ciepło
podpis użytkownika
Gdyby ludzie rozmawiali tylko o tym, co rozumieją, zapadłaby nad światem wielka cisza.
K................e
2014-02-12, 18:33
aa tam p🤬licie ;P zajebiste posadki mają bo tatuś w rodzinie wysoko ustawiony albo jakas k🤬a zrobi laske pod biurkiem i ma dobrze całe życie xD i mają wyj🤬e na roboli !!!
czarnywilk napisał/a:
Po ostatnich aferach w łonie PSL-u
co k🤬a? xD
k................o
2014-02-12, 22:29
Kiedyś napisałem o tym arbuzie to się okazało nieśmieszne. Płakał nie będę, ale dziwne nieco.