Główna Poczekalnia Soft (4) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 13:51
🔥 Sosnowiec,31.07.2025 - teraz popularne
Architektura Holandii
konto usunięte • 2014-02-06, 0:51
Niektórzy napiszą jaranie się Holandią to pedalstwo a Armin Van Burren to ciota i c🤬j ale myśle że w kraju tulipanów i hodaków jest wiele rzeczy wartych uwagi jak choćby tamtejsze podejście do przestrzeni i architektury, nie tylko u włodarzy ale i zwykłych Deweloperów. Tam nie idzie się po najniższej linii oporu projektując pseudopałacyki jakich sporo na naszych przedmieściach.
Wsród tamtejszych projektów jest też sporo takich obok których niesposób przejść obojętnie za sprawą ciekawego dobóru materiałów czy formę. Większosć to obiekty mieszkalne w stylu neomodernistycznym
Ładne czy brzydkie, oceńcie sami.

Na pierwszy ogień Amsterdamska dzielnica Zuidas jeszcze 20 lat temu zamiast c🤬ków czyszczacych szyby biegały tu zapewnie świnie, obecnie największe przedsiębzięcie urbanistyczne Holandii

''Zilverparkkade'' w mieście Lelystad

''WoZoCo'' Amsterdam Proj. MVRDV (1997)

''The Red Apple'' Rotherdam Proj. KCAP Architects & Planners (2009)

Tasmantoren w Groningen Proj.Scheffer & van der Wal

Targowisko i apartamenty w Amsterdamie Proj MVRDV

''Stokerkade'' Amsterdam

Dzielnica IJburg w Amsterdamie

''Crystal Court'' Amsterdam Proj.Bart Mispelblom Beyer, Charlotte ten Dijke

Akademik w Utrecht

Kampus uniwersytecki w Utrecht Proj.Rudy Uytenhaak (1998)

Mieszkania socjalne dla c🤬ctwa

Instytut filmowy ''EYE'' w Amsterdamie Proj.Delugan Meissl Associated Architects Vienna

''Projekt Cite'' Rotherdam Proj.Tangram Architekten

''Silodam''Amsterdam Proj.MVRDV (2002)

''Silverline'' w Allmere Proj.Claus en Kaan & Rene van Zuuk (2005)

7 metrów poniżej poziomu morza
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2014-02-06, 0:59 1
Armin van Buuren żałosny ignorancie.
Zgłoś
chlusniembousniem 2014-02-06, 1:03
Ciekawe ile architekt musi wypalić żeby coś takiego wymyślić
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-06, 1:03
Redline napisał/a:

Armin van Buuren żałosny ignorancie.

To była ironia , sam go słucham
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-06, 1:04
@up Przepraszam, nie zrozumiałem, zwracam honor.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-06, 1:36 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
NOVAXON 2014-02-06, 1:37 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Policeman 2014-02-06, 1:54 2
Nie podoba mi się, to wszystko budzi mój niepokój. W tych oto nowoczesnych budynkach będzie dorastać nowe pokolenie Holendrów, którzy będą mieli troszkę śniadą skórę i zupełnie nie będą wiedzieli nic o Holandii, a zapytani o walory estetyczne odpowiedzą: اللعنة
W najbliższym czasie przemeblują też krajobraz na:

Zgłoś
konto usunięte 2014-02-06, 6:08
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-06, 8:28
Zgłoś
Ork.Fajny 2014-02-06, 9:54
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-06, 15:42
Brzydkie to. Szczególnie WoZoCo i te wielkie spodnie.
Zgłoś
mis_kudlacz 2014-02-06, 16:59
Szczerze mówiąc wole już mieszkać w Łodzi.
Zgłoś
konto usunięte 2014-02-06, 17:28
Holandia to piękny kraj a byłby piękniejszy bez pedałów i arabów no i murzynów
Zgłoś
Portnoy 2014-02-06, 20:33 5
Dobry temat. Ja mieszkam w Helmond (prowincji Brabancja Północna) tez mam ciekawe domy do ogladania:

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem