Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Konto usunięte 2010-03-07, 15:10
ale p🤬licie xd sztuka czy nie sztuka ładnie to wygląda(może ten z filmiku mi się nie podoba ale sam mam w pokoju na ścianie coś takiego x] )
Zgłoś
Konto usunięte 2010-03-07, 15:15
do tycho co uważaja że to żadna sztuka.. powiedzcie mi dlaczego jakiś j🤬y kwardrat i dwie kreski jest sztuką? bo takie cos to ja też zrobie, ale za to to co na filmiku to już nie
Zgłoś
MorszczuK88 2010-03-07, 15:27
Mam taki filmik nakręcony we Władysławowie na wakacjach. Chętnie wrzucę, ale ma 300MB w formacie MOV. Wie ktoś co zrobić by był mniejszy i się nadawał na pokaz?
Zgłoś
robex9 2010-03-07, 15:42 1
Sztuka jest dziedzina działalności ludzkiej, uprawiana przez artystów. Nie istnieje jedna spójna, ogólnie przyjęta definicja sztuki, gdyż jej granice są redefiniowane w sposób ciągły, w każdej chwili może pojawić się dzieło, które w arbitralnie przyjętej, domkniętej definicji się nie mieści, wiec nie okrawajcie sztuki tylko do pejzaży i portretów które są łatwe do interpretowania i nie wymagają odrobiny wyobraźni.

Ktoś pisał, że dużo osób takie obrazy robi, ale pejzaży, portretów i dzieł abstrakcyjnych też jest zatrzęsienie i nikt nie mówi, że "to już było, jakie to ch*jowe".

Krytykujesz ? Idź i wykaż się sam a później pozwól nam to ocenić i skrytykować.

podpis użytkownika

NON SERVIAM !
Zgłoś
Konto usunięte 2010-03-07, 16:24
@up uważasz, że ludzie muszą sami umieć to namalować żeby móc to oceniać ?

każdy ma prawo wyrazić swoją opinie, wiec zamknąć ryje.
Zgłoś
Konto usunięte 2010-03-07, 16:50
Brunetka napisał/a:

do tycho co uważaja że to żadna sztuka.. powiedzcie mi dlaczego jakiś j🤬y kwardrat i dwie kreski jest sztuką? bo takie cos to ja też zrobie, ale za to to co na filmiku to już nie

Krótko mówiąc ktoś kto ma ugruntowaną pozycję w światku artystycznym i czymś się w swojej działalności artystycznej wykazał może sobie pozwolić na taką sztukę. Trudno to pojąć?

Zresztą...jeśli w co drugim domu wisi na ścianie takie gówno z bazaru, każde niemal identyczne, to jak tu dyskutować o sztuce...
Zgłoś
robex9 2010-03-07, 17:08
Każdy ma prawo wyrazić swoją opinie, pytanie brzmi czy masz na ten temat odrobinę wiadomości i doświadczenia by się o tym wypowiadać. Bo ocenianie rzeczy o których się nic nie wie, Moim skromnym zdaniem to głupota i ignorancja w czystej formie i wydaniu.

Pan "xkxkxkxkxk" oraz "lesiot" skwitowali kolesia z filmu jako beztalencie tylko na podstawie tego ze "W każdym większym mieście żeni to po 5 osób na deptak".

"nie mów jeśli nie wiesz" i ten zwrot tak często używany chyba podsumuje to co do tej pory napisałem.

podpis użytkownika

NON SERVIAM !
Zgłoś
Konto usunięte 2010-03-07, 17:56
robex9 napisał/a:

Każdy ma prawo wyrazić swoją opinie, pytanie brzmi czy masz na ten temat odrobinę wiadomości i doświadczenia by się o tym wypowiadać. Bo ocenianie rzeczy o których się nic nie wie, Moim skromnym zdaniem to głupota i ignorancja w czystej formie i wydaniu.

Pan "xkxkxkxkxk" oraz "lesiot" skwitowali kolesia z filmu jako beztalencie tylko na podstawie tego ze "W każdym większym mieście żeni to po 5 osób na deptak".

"nie mów jeśli nie wiesz" i ten zwrot tak często używany chyba podsumuje to co do tej pory napisałem.

A powiedz mi jakie wiadomości i doświadczenie są potrzebne żeby oceniać coś takiego? Robi to każdy i w ten sam sposób - szablonowo. K🤬a dlaczego wy tak tego bronicie? To nie jest sztuka tylko zarabianie pieniędzy na ludziach pozbawionych jakiegokolwiek gustu. K🤬a mać, czy żeby oceniać filmik na którym ktoś sobie rozj🤬 głowę o mur trzeba to zrobić samemu? Ja nigdy nie zajmowałem się taką chałturą, więc zabronisz mi to komentować? Banda idiotów i pewnie połowa ma ten kicz na ścianie. Siedzą zadowoleni w domu, że kupili obraz na Krupówkach, a w domu syf, kicz i mogiła. Właśnie w takich wnętrzach najczęściej to dziadostwo widuję, nie bez powodu najlepiej się to sprzedaje w Polsce.

Chyba sobie kupię te p🤬lone spreje w 6 kolorach i sam będę wciskał to idiotom na Monciaku.
Zgłoś
robex9 2010-03-07, 18:18
Jeśli "roz🤬bywanie głową muru" nazywasz sztuka to nie mam więcej pytań.

podpis użytkownika

NON SERVIAM !
Zgłoś
FANTOMAS 2010-03-08, 8:02
Gość kiedyś takie cuda nad morzem robił no zajebiście tylko, że wszystkie motywy były związane z kosmosem ale i tak dał rade

podpis użytkownika

FANTOMAS
Zgłoś
nefrydia 2010-03-08, 9:02
nad morzem w dźwirzynie w tamtym roku widziałem jak koleś to robił mam nawet fotkę a co najważniejsze strasznie to tanie ) po 50 pln za sztukę życzył sobie )
Zgłoś
Konto usunięte 2010-03-08, 11:39
I jaki przekaz jest tej "sztuki"?
Podejrzewam, że na wnętrzu moich pośladów podczas srania robią się podobne kształty, kiedy się podcieram papierem.
Dla niekumatych klocek-> farby, srajtasma-> gazeta, którą ściera warstwy
Zgłoś
goku18 2010-03-08, 13:44
Olaf_Przemysl :
Masz na myśli dolośląski Dolesławiec ? ;]
Zgłoś
CKM88 2010-03-08, 15:19
Maksymalnie sadystyczny filmik a co do takiego malowania ,to każdy szanujący się ryneczek w mieście ma takiego "Malujaka" bo nie wiem czy to malarz ...
Zgłoś
lesiot 2010-03-08, 18:29
robex9 napisał/a:

Naucz się czytać... bezpośrednie nie nazwałem nikogo beztalenciem...
Ale tak szczerze? Do tego nie trzeba talentu.

Ja nie pisałem nic o tym, że dużo osób to robi... ale skoro według Ciebie ma talent, to niech może "stworzy" coś innego czy inną techniką.

Jakoś nikt uśmiechu Mona Lisy nie jest w stanie od tak powtórzyć... a tych potworków niemal identycznych, każdy może napłodzić w setki i tysiące... i wszytko to i tak jeden c🤬j i nie jest kwestią bogatej wyobraźni, ale tylko powielania jednego i tego samego.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie