ASG
Jeśli chodzi o obrażenia to akurat w ASG widywałem gorsze od paintballa głównie ze względu na to że kulki są małe , lecą z ogromną prędkością a gracze mają tylko okulary. Na necie można znaleźć poprzebijane uszy czy kulki między zębami które dostały się tam przez policzki. Fakt faktem że "broń" wygląda bardziej realistycznie bo nie trzeba podłączać butli i magazynka na zewnątrz. Sam mam sniperke asg ale wyłącznie jako element dekoracyjny pokoju. Prędkość początkowa kulki w zależności od jej wagi V0 - 142-146 metrów na sekundę (470-483fps). Zapraszam każdego kto uważa że to pedalska zabawka na strzał w twarz z powiedzmy 5 metrów. Sito z ryja.
Paintball
Grywam i bardzo mi się podoba. Z minusów to maska na całą twarz w której c🤬jowsze szybki potrafią parować i c🤬ja widać.
Zdejmować maski nie ma co bo można wrócić bez oka do domu. Kulki są znacznie większe niż w ASG i w połączeniu z butlą z gazem stają się 1000x celniejsze. Z plusów też wydostający się z lufy gaz przy wystrzale i dosyć głośny huk.
Obrażenia przy noszeniu maski nie powinny być tak drastyczne jak w ASG choć narazimy się tu na dużo więcej siniaków . Znam cwaniaczków co po 3 swetry ubierają. Nie ma się co oszukiwać jak ktoś ci wyjdzie w budynku z za rogu to walicie w siebie serie a doznanie jest piękne. Momentalny skok adrenaliny i uczucie masakrowania twojego ciała rzucanym w twoim kierunku 2 kilowym młotkiem z częstotliwością 2-7 młotków na sekundę. Coś pięknego dla sadysty.
Jeśli chodzi o wygląd "broni" to w i paintballu zdarzają się już bardzo realistycznie wyglądające egzemplarze mające gaz w granatniku.
Paintball i ASG
W obu dyscyplinach zdarzają się oszuści którzy twierdzą że "nie dostali". Nie wiem jak w ASG ale jak bywałem na paintballu to delikwent dostawał serie z metra w plecy i kończył na dziś gre.
W obu dyscyplinach są grupy ogarniające elementy taktyki c jest fajne . W obu są też kompletni amatorzy którzy potrafią im w czasie poniżej minuty zap🤬lić flage z bazy. Każdy może się sprawdzić w roli dowódcy i dowodzić np 12 ziomalami.
Granie w battlefield nie oddaje nawet 1% odczuć z obu tych dyscyplin. No chyba że matka was nap🤬la przed kompem młotkiem co akurat na tym forum by mnie nie zdziwiło.
Suma sumarum obie dyscypliny mają zalety i wady każdy wybierze coś dla siebie . Ja wybrałem Paintball i go polecam.
Co do filmiku. Rozj🤬o mnie na deski. Jak dostałeś to schodź bo to nieodłączny element gier.
A ślimak zagrał rewelacyjnie. Powinien zastąpić Ryśka w klanie.
podpis użytkownika
ironią w ryj