Ciekawostki dotyczące żywności. Cały kanał tego typka jest ciekawy i widać że ma pojęcie o tym co mówi
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2015-06-07, 15:53
Aspartam... Unikam, ale tylko dlatego, że pozostawia gorzki posmak w ustach. Też tak macie?
konto usunięte
2015-06-07, 15:56
sadol.pl/monsanto-i-kolejny-rakotworczy-produkt-vt353320.htm3910327
tak jak tutaj. bezpieczne dla ludzi, człowiek moglby wypic cala szklanke i nic mu nie będzie. ale tylko idiota będzie to pil
i pan teoretyk dobrze żeby wiedział, ze nawet mikroelementy bardzo latwo przedawkować jeśli nie pochodzą z naturalnego zrodla, tylko w postaci suplementow, bo to co naturalne się latwiej przyswaja...
Cytat:
W styczniu 2013 roku EFSA opublikowała wstępną analizę ponad 600[21] badań, konkludując, że aspartam jest bezpieczny. Analiza ta była krytykowana za niejasne kryteria wyboru badań i ich interpretację, a także za powiązania jej 13 (na 17) autorów z koncernami spożywczymi[22][a]. W grudniu 2013 roku panel EFSA (powiększony o 2 naukowców w stosunku do poprzedniego panelu) opublikował 263-stronicową analizę, z której wynika, że aspartam w dawkach nie przekraczających 40 mg/kg masy ciała dziennie jest nieszkodliwy[23].
sro.sussex.ac.uk/43821/
konto usunięte
2015-06-07, 16:34
Zaraz zobaczymy odcinek, w którym będziesz nam wmawiał, że amerykanie tyją, bo łykają za dużo powietrza..
Adra
2015-06-07, 17:54
1. Porównywać aspartam z wodą, to jak porównywać base jumping z badmintonem.
2. Pan prowadzący nie potrafi zrozumieć, że na różne rzeczy się mówi "chemia", bo zostały utworzone w sposób sztuczny, a nie występują w naturze? Cukier (w sensie sacharoza) występuje w burakach i trzcinie, niech mi prowadzący poda roślinę (lub inne źródło), w której aspartam naturalnie występuje.
3. Jak ktoś ma umiar to nie musi się obawiać sacharozy i zastępować ją słodzikami.
4. Są lepsze i zdrowsze słodziki niż aspartam jak choćby stevia
konto usunięte
2015-06-07, 19:23
i co wie zwykły szary zjadacz chleba z tych nazw co on mówi? nic
Cały jego kanał będzie wrzucany po kolei?
konto usunięte
2015-06-07, 22:35
konto usunięte
2015-06-07, 23:03
konto usunięte
2015-06-07, 23:06
Z tym, że znaczna część EXXX to substancje nieszkodliwe bądź naturalne wręcz a oznaczenia kodowe stosuje sie dla ułatwienia.
konto usunięte
2015-06-07, 23:14
@Dexter37
Gdzieś tam usłyszałeś powtarzaną propagandę że niektóre E nie są przecież szkodliwe
No to pokaż mi występowanie E nieszkodliwych bez E szkodliwych w jednym produkcie
Ja rozumiem że są barwniki i wzmacniacze smaku rzekomo nieszkodliwe, tylko pamiętaj że na DZIŚ, jutro powiedzą ci że to rak. Eternit też wszyscy kiedyś pchali w domy.
konto usunięte
2015-06-07, 23:23
Subskrybuję, wartościowy kanał
I jak zawsze na sadolu wypowiada się miliard ludzi znających się na wszystkim i zawsze muszących wypowiedzieć swoje zdanie na jakiś temat. Co do wszystkich up, gościu który mówi ma doktorat z chemii więc raczej zna się na tym co mówi, a jakoś nie sądzę żeby ktoś mu płacił za to żeby chwalił aspartan. Także póki nie pokażecie dowodu że wiecie o czym mówicie - nie mówcie.