Cytat:
Właśnie widzę... promuję się i wprowadza homoseksualizm, aborcje, eutanazje również (na razie) w mniejszym stopniu promuje się pedofilie, zoofilie, kazirodztwo.
Skoro boga nie ma, to można powiedzieć, że bzdurą są wartości moralne - właśnie o to im chodzi, żeby zrównać ludzi do bydła bez zasad, wtedy można łatwo ich kontrolować.
Po pierwsze
Nie promuje pedofilii i zoofilii. Nie znam żadnego ateisty który by popierał wykorzystywanie kogokolwiek w jakimkolwiek aspekcie.
Homoseksualizm , aborcja czy eutanazja to osobiste problemy ludzi. Jako ateista wyznaję zasadę jeżeli ktoś pragnie czegoś i nie krzywdzi tym żadnej istoty żywej ma do tego pełne prawo.
Cytat:
Wątpię żeby do szkół medycznych przyjmowano dzieci a skoro już o nich mowa wskazujesz że są podmiotem należącym do pana niewolnika - bardzo oświecona, wolnościowa myśl.
Oh jakby na uczelniach wyższych nie wykładali "uczeni" którzy negują darwinizm.
Cytat:
Nienawiść do innowierców jest wpisana w koran w której Mahomet jako wzór mężczyzny w islamie nakazuje walczyć z "niewiernymi" - nigdy nie nastąpi transformacja islamu.
W Biblii też to jest. Ba sam Jezus twierdził iż od rodziny bliższy mu jest inny wierzący. Co dla mnie jest naprawdę niepokojące.
Cytat:
Nie wierze że nie ma żadnych dowodów po prostu sam sobie zaprzeczasz.
Nie podoba mi się że źli ludzie zachłanni na bogactwo zasłaniali się krzyżem to coś jak nasi politycy którzy mówili o sobie jako o wielkich liberałach ale robili co innego czy to znaczy że to wina liberalizmu gospodarczego?
Oh a przecież fundamentaliści muzułmańscy też dostaną wymierne korzyści majątkowe za wybicie innowierców. Znaczy się że islam to też ściema. Dzięki za potwierdzenie mojej teorii iż religia to jedne wielkie szambo.