Główna Poczekalnia (1) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 23:50
🔥 Rączka będzie boleć - teraz popularne
Ataki na chrześcijan w Kenii
konto usunięte • 2013-06-15, 16:13

17 osób (w tym małe dziecko) zostało rannych po tym, jak do kościoła Earthquake Miracle Ministries, w mieście Likoni w dystrykcie Mombasa w Kenii niezidentyfikowani sprawcy wrzucili granat. To nie pierwszy atak na kenijskich chrześcijan w tym roku.

Jak podaje organizacja „Open Doors”: „W ciągu ostatniego roku, nastąpił gw🤬towny wzrost ataków na kościoły, szczególnie w rejonach graniczących z Somalią.”. Najprawdopodobniej są one powodowane przez islamskie organizacje terrorystyczne powiązane z Al-Kaidą. Podobne ataki muzułmańskich bojowników na chrześcijan odbywają się w wielu krajach Afryki.

źródło: opendoors.pl

PS nie nadaje się to do Polityka i Religia, jest to news, tak samo ważny jakby ktoś założył temat o smoleńsku.
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-06-16, 16:14
McMenel napisał/a:

Nie przez ateizm. Przez kapitalizm. Coraz większa pogoń za pieniądzem zamiast za rodziną.

Zgłoś
konto usunięte 2013-06-16, 17:23 2
@mcmenel

ty, a wiesz ile istnien wymordowali biali ludzie, albo ludzie wogole? czujesz sie winny z tego powodu? jestes czescia jednego wielkiego szamba? wszyscy ludzie powinni zniknac z powierzchni swiata? zadna religia nie nawoluje do zabijania kogokolwiek tylko ludzie ktorzy wykorzystuja religie do wlasnych celow nawoluja. a slowo boze to bylo po prostu wytlumaczenie prostym ludziom z poczatkow cywilizacji mechanizmow psychologicznych i przyczynowo skutkowych. a co do istnienia boga, to ciekawy jestem twojej wizji wszechswiata, bo nawet jezeli sie nie uznaje zadnego podmiotu odpowiadajacego za stworzenie(czemu jestem bliski), to sam w sobie wszechswiat jest tworem ktory mozna nazwac bogiem i w 100% pasuje do opisu biblijnego. jestem ciekaw jakbys wytlumaczyl rownowage we wszechswiecie i pochodzenie wszystkich praw fizyki, czasteczek, zmyslow, emocji itd. bez uwzglednienia sily sprawczej

a ten twoj placz to jest troche tak, jakbys przeczytal podrecznik o psychologii, i bys mial pretensje do psychologow, ze tyle ludzi umarlo z powodu schizofrenii

i jezeli jestes Polakiem i takim sie czujesz, to chca nie chcac chrzescijanstwo jest czescia ciebie, bo w wielu kluczowych momentach w naszej historii czerpalismy sile z wiary. czy to pod grunwaldem czy pod jasna gora
czy nawet broniac europy przed turasami:P a chrzest Polski byl poczatkiem panstwa Polskiego, wiec bez chrzescijanstwa nie byloby Polski
Zgłoś
NecroButcher 2013-06-16, 17:48 1
!Timon napisał/a:

Wojujący ateiście nie rozumieją, że religia jest drogą do osiągnięcia pewnych zachowań w społeczeństwie a nie celem samym w sobie.

Doprawdy współczuję Ci jeżeli do tego, aby żyć w społeczeństwie potrzebujesz religii która wskaże Ci drogę.
Zgłoś
zonk 2013-06-16, 18:37
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-16, 19:50

Gwoli ścisłości, to właśnie tak powinny wyglądać te obrazki. Przecież do końca nikt nie zna prawdy. A co do starć która religia teraz ma prawo bytu: Rdzenna na danym terenie. Jest tu i teraz. Ludzie sie ścierali o to czyja ma być ziemia. Ustalono, że nie bierze się pod uwagę wcześniejszych dat. Jak muzułmanie chcą panować to niech walczą otwarcie. Chociaż wszyscy znamy ich zagrania. Oni mają w kulturze-religii napisane, że jeśli jest wierzący to jego słowa nigdy nie są kłamstwem. Mogą żartować mimo, że podpisują umowę z kimś. U nich nie ma pojęcia honor. To jest dla nich coś takiego: "Wyznaje Jedynego Boga, który mnie chce i pozwala mi na wszystko byle tylko w jego imieniu. Jestem jego mieczem. Wolno mi wszystko. Zostanę zbawiony. Nie ma dla mnie grzechu jeśli walcze." Więc honorowym dla nich jest zawsze, albo tylko i wyłącznie ten kto wierzy w świętą wojnę. Pozdrawiam
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-16, 21:09 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-06-16, 21:23 1
Zgłoś
!Timon 2013-06-16, 21:58
@NecroButcher

Jestem niewierzący ale szanuję chrześcijaństwo, buddyzm, shintoizm czy inne normalne wyznania. Tobie nie współczuję bo jesteś zadufanym bucem.
Zgłoś
bohema667 2013-06-17, 9:10
Pragnę jedynie nadmienić, że komunizm nie był i nie jest ustrojem ateistycznym. Religia jest zastąpiona kultem jednostki, wodza. Poza tym przywódcy komunistyczni to najczęściej maniacy z "kompleksem Boga".

W tym kotle komentarzy wątpię, aby ktokolwiek zwrócił uwagę na moje wypociny, więc pozwolę sobie ukryć małą prowokację. Czy Jezus pomógł wyprowadzić Mojżeszowi Izraelitów z Egiptu? A może to był jego ojciec? Chociaż równie dobrze mógł to być jego syn... Pogubiłem się w tym monoteiźmie.
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem