Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Ateista
albatroz • 2013-06-11, 23:25
Ateista był na spacerze w lesie. Podziwiał wszystkie cuda stworzone przez ewolucję.
- Jakie wysokie drzewa! Jakie potężne rzeki! Jakie piękne zwierzęta!...
Gdy szedł wzdłuż rzeki, usłyszał szelest w krzakach. Gdy się odwrócił, zauważył wielkiego niedźwiedzia. Zaczął uciekać. Biegł z całych sił, ale niedźwiedź go doganiał. Jego serce waliło, próbował biec jeszcze szybciej, ale potknął się o konar i upadł. Zauważył przed sobą cień niedźwiedzia, który chciał się rzucić jak na swoją zdobycz. W tym momencie ateista zawołał:
- O mój Boże!
Wnet czas się zatrzymał, rzeka przestała płynąć, niedźwiedź sterczał w bezruchu... Jasny promień światła zaczął spływać z nieba wprost na ateistę a towarzyszył mu łagodny ale srogi głos:
- Ty zaprzeczałeś moje istnienie przez te wszystkie lata... Czy oczekujesz, że ci teraz pomogę?
Ateista patrząc w światło z nieba mówi:
- Byłbym hipokrytą gdybym prosił cię teraz o pomoc...
Po krótkim namyśle dodał:
- Czy mógłbyś zrobić z niedźwiedzia chrześcijanina?
- O! Dobry pomysł! - powiedział Bóg, po czym światło zgasło. Rzeka zaczęła znów płynąć, wszystko wróciło do normy...
Niedźwiedź sterczący nad ateistą w postaci bojowej, nagle złożył łapy i mówi:
- Panie, dziękuję ci za ten pokarm, który od ciebie otrzymałem. Jestem ci naprawdę wdzięczny!

podpis użytkownika

Cthulhu is not death!
Zgłoś
tds1974 2013-06-11, 23:29 4
"W tym momencie ateista zawołał: - O mój Boże!"

To rzeczywiście ateista był...

PS. Naprawdę wciąż piszemy razem

podpis użytkownika

Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-11, 23:54 41
Wolę krótkie kawały, kiedy krótki kawał jest c🤬jowy, to trudno, ale czytać długi kawał, który jest c🤬jowy, to już człowieka k🤬ica lekka łapie.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-12, 8:12 3
ale drętwe.... zaj🤬eś to z tej książeczki co zawsze czarny na mszy z niej czyta ? .... Sadistic umiera ...
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-12, 17:37 4
fake, boga nie ma.
Zgłoś
DuckDodgers 2013-06-12, 17:41 6
Ale zj🤬eś ten kawał. Na końcu niedźwiedź powinien powiedzieć tą formułkę co bogobojni mówią przed żarciem "Panie pobłogosław te dary które będę spożywał" czy coś takiego. W c🤬ju mam religie więc nie znam dokładnie tych szamańskich gadek
Zgłoś
adam_małysz_bejbe 2013-06-12, 17:49
P🤬lić jednych i drugich, a nawet tych trzecich i ciebie drogi @albatrozie też w krzyż
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-12, 17:51 1
katogimby vs ateistogimby, walkę czas zacząć.

banda niedojebów.
Zgłoś
plaug 2013-06-12, 18:31
Szedł sobie ateista przez las i podziwiał piękno natury.Nie myślał o tym kto to wszystko stworzył,czy był to Bóg,w którego nie wierzył,czy ewolucja.Po prostu szedł i podziwiał,ponieważ to był ateista,który nie narzuca swojej ideologii innym,czyli był taki jak ja.
Zgłoś
Konto usunięte 2013-06-12, 19:06
Jeżeli to był Polak to na bank nie krzyknął "O mój Boże" tylko zwyczajne "O k🤬a!"
Zgłoś
ellsworth 2013-06-12, 20:25
tds1974 napisał/a:

"W tym momencie ateista zawołał: - O mój Boże!"

To rzeczywiście ateista był...

Gdybym za każdym razem gdy mówię 'ja p🤬lę' uprawiał seks, to zar🤬ałbym się na śmierć. Tak per analogia.
Zgłoś
eligurf 2013-06-13, 0:48
Pierwotna wersja równie nieśmieszna, ale bez porównania krótsza:

Goni lew turystę po sawannie. Turysta pada ze zmęczenia na ziemię, lew tuż tuż. Turysta krzyczy:
- Boże, spraw aby ten lew był chrześcijaninem!
Na to lew przyklęka, żegna się i mówi:
- Boże pobłogosław ten dar, który zaraz będę spożywał.

podpis użytkownika

Człowiek z wolną wolą może robić wszystko, człowiek wolny więcej.
Zgłoś
rusofil 2013-06-13, 19:37
Szoqn napisał/a:

Wolę krótkie kawały, kiedy krótki kawał jest c🤬jowy, to trudno, ale czytać długi kawał, który jest c🤬jowy, to już człowieka k🤬ica lekka łapie.

Widzę, że ktoś tu ma problem ze skupieniem się na niedługim tekście. Jak ty maturę zdasz?

podpis użytkownika

● Nie jestem rasistką. Nienawidzę wszystkich jednakowo.
● Homofobia jest ciężką chorobą psychiczną, która powinna być leczona pod przymusem.
● Cebulactwo to polska choroba narodowa.
Zgłoś