Główna Poczekalnia (4) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 42 minuty temu
Shaolin_Majster 2025-06-28, 9:33 4
azerbah napisał/a:

To nie jest dyskusja o teorii ani opiniach. Stoimy przed faktem dokonanym.
Bóg istnieje, objawił się, przemówił, działa, zbawił i zapowiedział sąd.
A razem z tym faktem istnieje też miejsce oddzielenia od Niego. Piekło, nie jako bajka, ale konsekwencja odrzucenia źródła życia.
To nie „czy” istnieje.. To jest to co zrobisz z tym, że istnieje.

Siemanko Oświecony! Miłego dnia! Pozdrawiam! Shao!🙅🏻

Zgłoś
azerbah 2025-06-28, 9:41 1
Shaolin_Majster napisał/a:

Siemanko Oświecony! Miłego dnia! Pozdrawiam! Shao!🙅🏻

Siema! Dziękuję i wzajemnie. Z Panem Bogiem.
Zgłoś
konto usunięte 2025-06-28, 9:55 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
azerbah 2025-06-28, 10:01
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2025-06-28, 10:14 2
Zgłoś
azerbah 2025-06-28, 10:17
Zgłoś
konto usunięte 2025-06-28, 10:28 4
Zgłoś
Aaltonen 2025-06-28, 10:33 2
Zgłoś
azerbah 2025-06-28, 10:37
wilkoala napisał/a:

Chcesz powiedzieć że moim ojcem jest szatan? Z tego co wiem mój ojciec ma na imię Włodek i co tydzień chodzi do kościoła.
A tak na serio ja nie kpię z wiary ani ludzi wierzących, nie jestem ani antyteistą, ani nawet ateistą tylko agnostykiem.
Jeśli z czegoś kpię to z ludzi którzy myślą że można kogoś nawrócić za pomocą cytowania pisma świętego i natchnionych frazesów, wiara to coś co się ma, albo nie i nie da się tego nabyć. To arche, które odróżnia teologie od filozofii.

I znowu. Zdradziłeś więcej, niż chciałeś. Mówisz, że jesteś Ż__em, ale z twoich słów wychodzi, że nie jesteś nawet spadkobiercą Abrahama. Tylko gnostykiem, który zaciśniętą pięścią miota żale do nieba, bo to nie Bóg cię rani, tylko ten, któremu ulegasz.
Nie przyszło mi tu nikogo „nawracać” jak telekaznodzieja z promką na zbawienie.
Przychodzę mówić prawdę. Bo to ona zbawia, nie teatr emocji.
I wiesz co? Masz rację. Wiara to nie opcja z menu. To dar. Ale dar można odrzucić. Albo przyjąć.
I właśnie teraz, wśród twoich mądrych wywodów, Jest Ten, który mówi: „kto ma uszy do słuchania, niech słucha”.
Nie cytuję, żeby błyszczeć. Cytuję, bo to nie moje słowa mają moc. Tylko Jego.

[ Dodano 2025-06-28, 10:43 ]
Aaltonen napisał/a:

Latający potwór spaghetti osądzi Twoją niewiarę. To jedyny prawdziwy Bóg niewierny głupcze. Wiesz czemu jezus nie pokazuje się od dwóch tysięcy lat i nie wrócił jak zapowiadał?
Bo teraz jest podnóżkiem u Wielkiego Potwora Spaghetti. Potwór Spaghetti obciął Jezusowi nogi i wydłubał oczy. Teraz nadaje się tylko na podnóżek dla niego.
Więc radzę ci się nawrócić, bo też skończysz jako podnóżek XD.

Ty również zdradzasz, kto jest twoim bogiem. Bo Mohammed również kazał obciąć dłonie, stopy oraz wydłubać oczy ludziom, którzy uciekali na ukradzionych wielbłądach po tym, jak Mohammed im kazał pić szczyny wielbłądzie.
Zgłoś
radek225 2025-06-28, 10:45
Zgłoś
konto usunięte 2025-06-28, 10:45 1
azerbah napisał/a:

I znowu. Zdradziłeś więcej, niż chciałeś. Mówisz, że jesteś Ż__em, ale z twoich słów wychodzi, że nie jesteś nawet spadkobiercą Abrahama. Tylko gnostykiem, który zaciśniętą pięścią miota żale do nieba, bo to nie Bóg cię rani, tylko ten, któremu ulegasz.
Nie przyszło mi tu nikogo „nawracać” jak telekaznodzieja z promką na zbawienie.
Przychodzę mówić prawdę. Bo to ona zbawia, nie teatr emocji.
I wiesz co? Masz rację. Wiara to nie opcja z menu. To dar. Ale dar można odrzucić. Albo przyjąć.
I właśnie teraz, wśród twoich mądrych wywodów, Jest Ten, który mówi: „kto ma uszy do słuchania, niech słucha”.
Nie cytuję, żeby błyszczeć. Cytuję, bo to nie moje słowa mają moc. Tylko Jego.

Zdradziłem więcej niż chciałem? Jestem jak otwarta księga czy tam inny cymbał brzęczący.
Po porostu uważam że takie natchnione kaznodziejstwo jest wysoce szkodliwe (tak wiem że jesteś trollem), bo trafia do ludzi głupich, którzy nagle uznają się za głęboko wierzących i co często skłania ich do robienia rzeczy strasznych.
Jesteś szkodnikiem.
Zgłoś
Aaltonen 2025-06-28, 10:46
azerbah napisał/a:

Ty również zdradzasz, kto jest twoim bogiem. Bo Mohammed również kazał obciąć dłonie, stopy oraz wydłubać oczy ludziom, którzy uciekali na ukradzionych wielbłądach po tym, jak Mohammed im kazał pić szczyny wielbłądzie.

A ty będziesz pił szczyny końskie jak nie uwierzysz w jedynego prawdziwego Boga - LATAJĄCEGO POTWORA SPAGHETTI - u którego Jezus jest tylko,podnóżkiem.
Zgłoś
azerbah 2025-06-28, 10:51
wilkoala napisał/a:

Zdradziłem więcej niż chciałem? Jestem jak otwarta księga czy tam inny cymbał brzęczący.
Po porostu uważam że takie natchnione kaznodziejstwo jest wysoce szkodliwe (tak wiem że jesteś trollem), bo trafia do ludzi głupich, którzy nagle uznają się za głęboko wierzących i co często skłania ich do robienia rzeczy strasznych.
Jesteś szkodnikiem.

Nie, szkodnikami nie są ci, którzy mówią prawdę. Szkodnikami są ci, którzy wierzą tylko w siebie, a Boga traktują jak koncept do kpiny.
Dla ciebie „upadek moralny” to nie tragedia. To przestrzeń, gdzie możesz bez skrupułów folgować swoim zwierzęcym impulsom, wyśmiewać świętość, i uznać samosąd za cnotę, jeśli tylko pasuje do twojego ego.
Kazania nie są niebezpieczne. Niebezpieczne jest puste serce, które myli sumienie z fanatyzmem, a pychę z rozumem.
Nie jesteś otwartą księgą. Jesteś zamkniętym grobem, który jeszcze się śmieje, że nie czuje zapachu śmierci.
Zgłoś
konto usunięte 2025-06-28, 11:05 2
Zgłoś
PsychoSz 2025-06-28, 11:12
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem