👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 4:17

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Wiara to prywatna sprawa kazdego czlowieka. Jednak jesli mam wybierac miedzy zabobonem katolickim i polityka koscielnych panow a popularnym czerwonym ateizmem namawiajacym do tolerancji, skutkujacym wzrostem wplywow muzulmanskich, to wole wybrac opcje numer 1, i patrzec jak ludzie dobrowolnie oddaja wlasna kase niz zycie...
Lordzik92 napisał/a:
Wiara to prywatna sprawa kazdego czlowieka. Jednak jesli mam wybierac miedzy zabobonem katolickim (...)
Raz mówisz, że prywatna sprawa a raz zabobon... zdecyduj się

Pewna sympatyczna sprzątaczka z którą codziennie żartowałem i zawsze zamieniłem parę zdań, po informacji o moim ateizmie, przestała się do mnie odzywać. Mało tego, bała się spojrzeć w oczy gdy mijaliśmy się na korytarzu.

Nocturno19 napisał/a:
Najczęściej w rozmowach to ateiści zaczynają mnie obrażać. Zazwyczaj w stylu: "hahaha, ale ty jesteś głupi". No tak, ale według was to pewnie "margines"... margines, który przejawia się w prawie każdej rozmowie z prawie każdym ateistą spoza moich znajomych. Fajnie.
Tak to jest prawda, tylko 1 ateista jakiego znam(z kilkudziesięciu) nie jest z tych wojujących. Przypadek?
"Wojujący ateista" to oksymoron. Katolik może być wojujący, bo jego wiara wymaga publicznego obnażania fałszu i wyznania ewangelii. Muslim może być wojujący, choć faktem jest, że to allah akbary i trzeba do nich strzelać. Ż__ może być wojujący, bo wyznaje prawa Dekalogu ponad prawami państwowymi. Ateista, skoro sam personalnie nie wierzy i nie ma takiego założenia danego od Boga, że musi walczyć o racje wyższe, nie powinien chcieć walczyć. Jeśli ateista walczy to albo przez własną pychę/arogancję, iż "on powie innym, jak żyć, bo jest tak ąę wielki i to odkrył", albo przez fakt, że cały ten jego rzekomy "ateizm" opiera się na negacji i walce z KRK. I dlatego właśnie czołowi lewacy i medialne pupilki salonów to ateiści. Nie dlatego są źli, bo są ateistami, tylko dla mediów jest lepiej, by "ateista odważnie atakował Kościół". I wiele takich programów i rozmów to po prostu podpucha, najzwyczajniejsza w świecie prowokacja, aby nastroje społeczne się między ludźmi naprężały. Tym bardziej mnie wku****ą prywatne osoby, które - jakbym k*rwa słuchał Palimiota lub Kaliszałke - podkręcają takie kłótnie na portalach służących do zabawy. Ja wiem - czarny humor. Ale ten obrazek powyżej to nie czarny humor, tylko płakanie ateuszka BongMana że mu mama kazała klepać paciorek, a on nie chciał. MYŚLCIE!

Smutas napisał/a:
Brakuje: "Jestem ateistą, chociaż za bardzo nie wiem co to znaczy, ale ładnie brzmi."
A tak całkiem z innej beczki. Czy ktokolwiek z tych baranów wie jaka jest różnica pomiędzy ateistą a agnostykiem?
Ciekawe czy ty odróżniasz. Agnostycyzm dotyczy wiedzy a ateizm wiary. Możesz być ateistą agnostykiem i wierzącym agnostykiem.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie