📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
26 minut temu
Wiara to prywatna sprawa kazdego czlowieka. Jednak jesli mam wybierac miedzy zabobonem katolickim i polityka koscielnych panow a popularnym czerwonym ateizmem namawiajacym do tolerancji, skutkujacym wzrostem wplywow muzulmanskich, to wole wybrac opcje numer 1, i patrzec jak ludzie dobrowolnie oddaja wlasna kase niz zycie...
Lordzik92 napisał/a:
Wiara to prywatna sprawa kazdego czlowieka. Jednak jesli mam wybierac miedzy zabobonem katolickim (...)
Raz mówisz, że prywatna sprawa a raz zabobon... zdecyduj się
Pewna sympatyczna sprzątaczka z którą codziennie żartowałem i zawsze zamieniłem parę zdań, po informacji o moim ateizmie, przestała się do mnie odzywać. Mało tego, bała się spojrzeć w oczy gdy mijaliśmy się na korytarzu.
Nocturno19 napisał/a:
Najczęściej w rozmowach to ateiści zaczynają mnie obrażać. Zazwyczaj w stylu: "hahaha, ale ty jesteś głupi". No tak, ale według was to pewnie "margines"... margines, który przejawia się w prawie każdej rozmowie z prawie każdym ateistą spoza moich znajomych. Fajnie.
Tak to jest prawda, tylko 1 ateista jakiego znam(z kilkudziesięciu) nie jest z tych wojujących. Przypadek?
Smutas napisał/a:
Brakuje: "Jestem ateistą, chociaż za bardzo nie wiem co to znaczy, ale ładnie brzmi."
A tak całkiem z innej beczki. Czy ktokolwiek z tych baranów wie jaka jest różnica pomiędzy ateistą a agnostykiem?
Ciekawe czy ty odróżniasz. Agnostycyzm dotyczy wiedzy a ateizm wiary. Możesz być ateistą agnostykiem i wierzącym agnostykiem.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie