👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
22 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

to działa cos na zasadzie wtrysku metanolu... do diesla ciekawe rozwiązanie
Ja bym na miejscu tego Pana uważał jeszcze mu samobójstwo popełnią.

to jest mieczysław 124 silnik w nim, nawet diesel czy dizel jak kto woli, pracuje po rozgrzaniu tak cicho że jadący obok samochód można pomylić z szumem fali w spokojny dzień. ostatni prawdziwy mercedes. teraz już takich nie robią.
z tą wodą to nie ściema. na politechnice lubelskiej jeden gość opatentował mieszankę wody oleju roślinnego i ropy czy benzyny w stosunku 9 jednostek wody na 1 jednostkę paliwa i to działa bez zauważalnego spadku mocy silnika. bliższe proporcje nie są mi znane jak reszta składników mieszanki.
z tą wodą to nie ściema. na politechnice lubelskiej jeden gość opatentował mieszankę wody oleju roślinnego i ropy czy benzyny w stosunku 9 jednostek wody na 1 jednostkę paliwa i to działa bez zauważalnego spadku mocy silnika. bliższe proporcje nie są mi znane jak reszta składników mieszanki.

hmmmm służby specjalne już pewnie mają na celowniku tego pana i nie mówie tu tylko o polskich spec służbach. ryzykuje gość głową!! żadnemu państwu na świecie nie jest po nosie taki wynalazek!!!!

To już było wykorzystywane na drugiej wojnie światowej, słyszałem o tym jako o wtrysku mgły pary wodnej do kolektorów celem zwiększenia mocy silnika, gdyż woda rzekomo rozkładała się na wodór i tlen w procesie sprężania, więc facet nie jest jakimś nowatorem, poczytajcie o tym w necie, nie bójcie się też o jego samobójstwo, a w wywiadzie z nim można wysłuchać, że w cipełe dni udało mu się na trasie zejść do chyba 3,4 L
.
@up, przepraszam nie widziałem Twojego posta jak zaczynałem pisać
, też myślałem że to jednak jest zwykłe wypełnienie komory spalania, ale w silnikach benzynowych jakoś mi się nie widzi, żeby to działało na tej zasadzie

@up, przepraszam nie widziałem Twojego posta jak zaczynałem pisać

A benzyna prof. Dobiesława Nazimka, chemika z lubelskiego UMCS?

Hmmm...
O tym Panu to się mówiło już jakiś czas temu. Było nawet z nim kilka wywiadów. Co do sposobu to bardzo podobne instalacje stosowało luftwaffe by zmniejszyć zużycie paliwa (niemcy cierpieli na chroniczny niedosyt ropy, nieciekawa ciekawostka: nawet podczas oficjalnej wojny i trwających walkach niemcy handlowały surowcami z rosją).
W necie jest sporo opisów tego typu instalacji. Nie wiem czemu ale najczęściej pokazywana jest to na przykładzie jakiegoś starego mercedesa, nie wiem może chodzi o solidność silnika.
A ten Pan to w ogóle to jest jakiś profesor bodaj od socjologii.
O tym Panu to się mówiło już jakiś czas temu. Było nawet z nim kilka wywiadów. Co do sposobu to bardzo podobne instalacje stosowało luftwaffe by zmniejszyć zużycie paliwa (niemcy cierpieli na chroniczny niedosyt ropy, nieciekawa ciekawostka: nawet podczas oficjalnej wojny i trwających walkach niemcy handlowały surowcami z rosją).
W necie jest sporo opisów tego typu instalacji. Nie wiem czemu ale najczęściej pokazywana jest to na przykładzie jakiegoś starego mercedesa, nie wiem może chodzi o solidność silnika.
A ten Pan to w ogóle to jest jakiś profesor bodaj od socjologii.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie