Boeing 777 rysuje sobie po niebie przy pomocy mini trąb powietrznych powstających na krawędzi skrzydeł - fajnie to wygląda
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2014-11-30, 18:37
Sam jesteś "mini trąba".
konto usunięte
2014-11-30, 18:47
C🤬cki - mógł się rozbić
konto usunięte
2014-11-30, 19:05
Puszczanie kółek z dymu papierosowego poziom Boeing 777.
Wygląda jak te takie robakopodobne gówna przed oczami
Smutas napisał/a:
Sam jesteś "mini trąba".
W tytule masz rzeczywistą nazwę, ale wiry to po prostu małe "tornada"
konto usunięte
2014-11-30, 19:51
czy na skszydłach to para wodna czy to spręzone powietsze twozy tą mgłę
Za B773 zawsze będzie browar !!
konto usunięte
2014-11-30, 21:11
Idealne lądowanie
Luqas95 napisał/a:
czy na skszydłach to para wodna czy to spręzone powietsze twozy tą mgłę
to co widzisz to wilgotne powietrze które ulega rozrzedzeniu nad skrzydłem. w powietrzu o niskim ciśnieniu para skrapla się przy niższej temperaturze dlatego efekt po zanika niemal natychmiast. natomiast "minitrąby" jak to ujął autor, powstają na skutek połączenia tych dwóch mas powietrza - o niskim ciśnieniu znad skrzydła i o wyższym ciśnieniu z dołu.
@Lukasero uratowałeś mnie. Myślałem, że tylko ja to mam xd
J🤬y potrafi takim kolosem utrzymać się kołami w linii... A takie sieroctwo na drogach nie potrafi trzymać się krawędzi swojego pasa.
Nie na krawędzi skrzydeł, tylko klap. Nazywane jest to flap vortex.
konto usunięte
2014-12-01, 0:19
różnicą ciśnień i skraplanie się powietrza nazywasz mini trąbami powietrznymi? mam nadzieję, że będę miał okazję urwać ci głowę. Skończ jakąkolwiek szkołę potem próbuj być mini mądry.
Zaraz ci macieriwczowie napiszą, że to chemitrails.