📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:39

Bulbulator napisał/a:
Ale zrob to z sercem!
jeśli nie walczysz za swój kraj nie nie masz możliwości rozwijania coś od serca bo nie masz domu nie masz nic jesteś obcy na obczyźnie jeśli bedzie wojna ci co mówia ze wschodu na szafot albo obóz piece sie odpali dodał papierowy niedźwiedziu że nie dacie nam rady
[ Dodano 2025-09-24, 18:33 ]
@kuba1986
tu chodziło o to że nie było już części do tego maszyna 50lat strach tym jechać pewna śmierć tylne drzwi piaskiem przy paliwie zasypane byś sie nie spalił żywcem i rodzinka miała by surströmming
Baba za kierownicą to jedno, ale za to pionowe filmowanie to filmującego pajaca trzebaby było tym czołgiem przerobić na placki albo na marmoladę. No bo przecież oczy mamy jedno nad drugim.
leon81 napisał/a:
Byłem na dniach NATO 2025 w Ostrawie
W 2023 roku było dużo ciekawiej
Bez dwóch zdań, F35 w zawisie pozamiatał

Przypomniała mi się scena z serialu "Akwarium. Samotność szpiega" - jak nic dowódczynię czołgu wezmą do wywiadu

Bulbulator napisał/a:
Co do kraju produkcji masz rację, ale czarnego krzyża czy biało czerwonej szachownicy nie widzę.
Nie jestem w stanie przypisać tego czołgu do jakiejś armii.
Z luku dowódcy widać kobiecą głowę.
Jeżeli Kasia Tobie przeszkadza, to zamień to imię na Hildegard Fickbums.
Biało czerwona szachownica na czołgach?🤣
tomnbb napisał/a:
Dokładnie
Dodajmy, że impreza darmowa (no poza parkingiem - chyba, że wiesz gdzie stanąć za darmo 😜). Radom przy niej może się schowacy
Jeżdżę tam od podajże 2014 roku. Jak tylko jakaś pandemia lub powódź nie odwołuje pokazów. Dla mnie super sprawa bo coś tam się człowiek zawsze militariami interesował a że dojazd zajmuje mi 40 min to grzech nie skorzystać. W 2023 ciekawym był przelot F35 ( chociaż chmury były nisko i się szybko schował) w tym znowu przelot B-52 którego zawsze chciałem w locie zobaczyć, na płycie stoi chyba rok w rok.
W Radomiu byłem w nieszczęsnym 2009r kiedy to rozbił się SU-27 i zawody odwołano zanim zdążyłem wejść na lotnisko. Tylko tam jechaliśmy ponad 4h i następne tyle spowrotem po odwołaniu zawodów.
Dobrze, że amunicji nie było bo baba to pewnie by pomyliła przycisk strzelania z hamulcem.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie