📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:38

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Toż to nie hymn Rosji, tylko Związku Radzieckiego
Jak to mawiają: "Lenin wiecznie żywy"

Jak to mawiają: "Lenin wiecznie żywy"

Fiflak napisał/a:
![]()
Za dużej wiedzy od gimnazjalisty wymagasz.

Fiflak napisał/a:
![]()
Związek Radziecki już nie istnieje..
"Hymn państwowy Federacji Rosyjskiej przyjęty został 20 grudnia 2000 roku z inicjatywy nowego prezydenta Władimira Putina, a pierwszy raz wykonany 30 grudnia. Miał być to niejako ukłon wobec zasiadających w Dumie Państwowej komunistów, których poparcie było Putinowi potrzebne. Po rozpadzie ZSRR w 1991 roku hymnem Rosji stała się Pieśń Patriotyczna Michaiła Glinki. Mimo protestów rosyjskich intelektualistów postanowiono jednak powrócić do powszechnie rozpoznawalnej muzyki Aleksandra Aleksandrowa, która była hymnem Związku Socjalistycznych Republik Radzieckich. W wyniku konkursu przyjęte zostały nowe słowa pieśni, których autorem jest Siergiej Michałkow, współautor słów hymnu ZSRR."
Był hymnem ZSRR ale teraz jest hymnem Rosji.
Mephic napisał/a:
Za dużej wiedzy od gimnazjalisty wymagasz.
![]()
Jesteś starszy zaledwie o 3 lata... Ja przynajmniej gimnazjum ukończyłem.(Uprzedzę twoją następną wypowiedź jestem na studiach nie wiem jak ty).

banan322 napisał/a:
Był hymnem ZSRR ale teraz jest hymnem Rosji.
Jesteś starszy zaledwie o 3 lata... Ja przynajmniej gimnazjum ukończyłem.(Uprzedzę twoją następną wypowiedź jestem na studiach nie wiem jak ty).
"W wyniku konkursu przyjęte zostały nowe słowa pieśni, których autorem jest Siergiej Michałkow, współautor słów hymnu ZSRR."
Ależ jestem. I w dodatku umiem czytać.

No super, oglądać prawie 3 minuty takiego syfu co jakaś ruska babka "jęczy"? i na koniec zobaczyć jak typek ją łapie za szyje, nie no bezcenne!

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie