Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Babcinka
silwerbalk • 2025-05-12, 17:40
W Ostrowie Wielkopolskim 94-letnia kobieta na rowerze wjechała na skrzyżowanie, wprost pod audi prowadzone przez 24-latka. Zmarła w szpitalu.

Zmieniono 3 razy Zgłoś
Wombat212 2025-05-14, 0:01 1
Auto przed tym audio jechało znacząco wolniej nizmta sp🤬olina w audii. P🤬da by miała więcej czasu na reakcję gdyby tak nie zap🤬lał
Zgłoś
cezar910426 2025-05-14, 9:26 1
To jest właśnie przyzwyczajanie pieszych i pedalarzy że kierowcy będą za nich myśleć. A c🤬ja!
Zgłoś
zelek19 2025-05-14, 13:00
Jak te babinki na tych rowerach dożyły tych lat to jest dla mnie nie pojęte. Jakiś czas temu widziałem jak moja odj🤬a identycznie z wyjazdem na główną. Na szczęście dla niej na wiosce ruch mały to żyje nadal i co wizytę słyszy ode mnie że ma się rozglądać.
Zgłoś
Trolik1 2025-05-14, 19:42
Driver19cm napisał/a:

Nie wiedziała jak dojść. Ale czy w tym wieku się jeszcze dochodzi ?

Dojeżdża. 8)
Zgłoś
Kidl3r 2025-05-14, 22:19
Admin_sadistika napisał/a:

Kolego, piszczenie opon = brak ABS. Przy ABS nie ma na to szans bo to Anti Block System.
Przeproś i wyp🤬alaj.

z gimnazjum Cię wywalili. I masz tylko 6 klas podstawowych. ABS ma za zadanie maksymalnie wykorzystać hamowanie i zapewnić jednoczesne manewrowanie. Działa to na zasadzie balansowania na granicy wytrzymałości opony. Czyli czasem ja przekraczać czasem nie. Warunki maksymalnie skrajne. Hamowałes samochodem tak do końca. Bo czuć w Twojej wypowiedzi niedosyt praktyki.???

podpis użytkownika

Nie wierzę w piekło widząc do czego jest człowiek na ziemi zdolny.
Zgłoś
CzarnyAdolf 2025-05-17, 14:49
Wygląda na okolice Bema. Tam same z🤬by mieszkają.
Zgłoś
100pa 2025-05-18, 9:46
Pod tym linkiem dużo zdjęć ze zdarzenia:
Rowerzystka uderzyła głową o przednią szybę, często takie zdarzenia kończą się śmiercią czy to rowerzystów czy pieszych.

ostrow24.tv/news/221006-nie-zyje-rowerzystka-miala-prawie-94-lata-wide...

Na jednym ze zdjęć widać nr-y rejestracyjne Audi, po nich można sprawdzić że pojazd miał ubezpieczenie w trakcie zdarzenia:
Dla pojazdu: AUDI A4 [8K] 07-11

Moim zdaniem, wyłączna wina rowerzystki. Chwila nie uwagi skończyła się śmiercią.

Zgłoś