📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
45 minut temu
ciekawe czy celnik pozniej tez w ramach zartu wzial goscia na osobista, zeby mu zajzec czy w dupie nie ma bomby...
Przecież to tylko o butelkę chodziło ... Nie można wziąć na pokład butli większej niż 100 ml
O co im chodzi z tą wodą?
Boją się że pasażerowie zatopią samolot w locie?
Widziales ceny na pokładzie?
Jak każdy weźmie swoje picie to i z torbami puszcza:D
Jak każdy weźmie swoje picie to i z torbami puszcza:D
Bardziej od zatopienia boją się, że zamiast wody w butelce będzie jakiś płyn łatwopalny. W bagażu rejestrowanym można przewozić różne ciecze, broń palną, etc. - zgłaszając "Dangerous goods", na co musi zgodzić się przewoźnik. Zdarza się też, że na pokładzie lecą pasażerowie, a w luku bagażowym np. 1400 piskląt kurczaka
Od razu widać że to biedny "prank" i kolejni pranksterzy z dupy, a koleś po prostu wykonuje swoją pracę i w sumie to oni zrobili z siebie debili
Też mi wywalili wodę nawet nie mogłem wypić tylko kupić 10m dalej w sklepiku...
Niedawno leciałem z Luton do Polski, na lotnisku znaki co można przewozić, a co nie. Pod znakiem zapytania stała butelka z mlekiem dla dzieciaka (wiecie, te ze smoczkiem). Pod znakiem zapytania, czyli może przejdzie, może nie.
A pod sufitem wisi JEBITNY znak informujący, że mogę na pokład wnieść nożyczki lub NÓŻ o długości ostrza nie większej jak 5 cm! Czyli co, takim nożem nikogo nie zajebię na pokładzie, ale butelki dla dzieciaka już mogę nie wnieść?
Uprzedzając pytania, niestety nie udało mi się pstryknąć fotki, bo się śpieszyłem.
A pod sufitem wisi JEBITNY znak informujący, że mogę na pokład wnieść nożyczki lub NÓŻ o długości ostrza nie większej jak 5 cm! Czyli co, takim nożem nikogo nie zajebię na pokładzie, ale butelki dla dzieciaka już mogę nie wnieść?
Uprzedzając pytania, niestety nie udało mi się pstryknąć fotki, bo się śpieszyłem.
@p0lybius - wg. różnych szacunków "imigranci" wwieźli do UE ~150 tyś. (!) sztuk broni.
W latach 90. z magazynów wojskowych dawnej Jugosławii zniknęło kij wie ile sztuk broni.
W samej Albanii w 1997r. ludzie rozkradli 2.5mln sztuk...
ALE pamiętajcie! To myśliwi, kolekcjonerzy i sportowcy są źródłem broni, która cyrkuluje na czarnym rynku!
W latach 90. z magazynów wojskowych dawnej Jugosławii zniknęło kij wie ile sztuk broni.
W samej Albanii w 1997r. ludzie rozkradli 2.5mln sztuk...
ALE pamiętajcie! To myśliwi, kolekcjonerzy i sportowcy są źródłem broni, która cyrkuluje na czarnym rynku!
mitrus80 napisał/a:
O co im chodzi z tą wodą?
Chodzi o płynne materiały wybuchowe, paręset mililitrów starczy żeby poważnie uszkodzić samolot ( a nie mogą otwierać wszystkich butelek, aby zidentyfikować jaki płyn w nich jest )
Więc po prostu zakazali wszystkiego powyżej 100 ml
nawet lekarstw, czy kropli do oczu
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie