👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 17:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

To intro z Kacper i przyjaciele brzmi jakby było robione w Iwonie.

Uuuu. W większości amerykański syf i polskie, które są zbyt infantylne nawet dla pięciolatka. Gdzie Dragon Ball? Gdzie Slayers? Gdzie Kapitan Hawk? Gdzie Yattaman? Gdzie Generał Daimos? Gdzie Królestwo Kalendarza? Gdzie Tygrysia Maska? I tak można by jeszcze długo...

up większość co wymieniłeś już tu jest.Nie oglądałeś widzę ze zrozumieniem
Najbardziej można żałować "Kaczych opowieści" z oryginalnym dubbingiem z lat 1990-1991, które poszły z dymem w pożarze archiwum TVP pod koniec lat 90. To co teraz odtworzyli to już nie to samo. Ale dalej mam 5 kaset VHS z "Daimosem" z pierwszym logo "Polonii 1" z kompletem odcinków po za ostatnim, który był tak mityczny i niespotykany na wielu powtórkach, że udało mi się go obejrzeć dopiero w wieku szeroko pojętej dorosłości.
Może nie do końca kreskówka, ale kto oglądał w latach 90 (wstawiane też tutaj) bajki z ośrodków telewizji regionalnej nie powinien zapomnieć i o tym bo też było w bloku.
Szerzej znane jako "Witajcie Nowi"
Może nie do końca kreskówka, ale kto oglądał w latach 90 (wstawiane też tutaj) bajki z ośrodków telewizji regionalnej nie powinien zapomnieć i o tym bo też było w bloku.
Szerzej znane jako "Witajcie Nowi"

Była taka bajka z której kojarzę tylko tyle, że jak się zaczynała to były jakieś pingwiny, pioruny i balony, kojarzy ktoś to ? Jaki ta bajka ma tytuł ?

miałam ostatnio taką zagwozdkę- pierwsza bajka, super, wpadająca w ucho piosenka, ale- zastanawiałam się o co chodzi, że te dwie wiewiórki nazywają się jak męscy striptizerzy...
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie