Chyba nie muszę wyjaśniać bo sami eksperci tutaj ale jakby co to balonik napełniony mieszaniną wodoru z powietrzem.
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:39
Na moje oko to nie był wodór a acetylen. Wodór takiego dyma nie puszcza.
latarnik napisał/a:
Na moje oko to nie był wodór a acetylen. Wodór takiego dyma nie puszcza.
Psujesz zabawę z szukaniem ekspertów
Wiadomo, że to nie wodór
To opary jakiegoś rozpuchola czy innego trunku dla mniej wybrednych
Wrzucasz do butelki paski folii aluminiowej, zalewasz wodą i do tego wszystkiego kreta do rur należy dosypać. Naciągamy balon i czekamy aż się wypełni gazem i podpalamy.
@up
No. Tylko że wodór zostawia po sobie parę wodną, nie czarny dym.
No. Tylko że wodór zostawia po sobie parę wodną, nie czarny dym.
kiedyś kupiłem kondona ale leżał i się marnował
więc napelniłem go w ten sposób wodorem
woda, pazłotko, kret i macie wodór
a kondona puściłem z balkonu i krzyczałem leć Adam leć!! gapiów zachwycających się było mnóstwo mówili "jak to kondon lata? ale jak?" taka to historia prawdziwa
więc napelniłem go w ten sposób wodorem
woda, pazłotko, kret i macie wodór
a kondona puściłem z balkonu i krzyczałem leć Adam leć!! gapiów zachwycających się było mnóstwo mówili "jak to kondon lata? ale jak?" taka to historia prawdziwa
HeMan123 napisał/a:
pazłotko
Można po polsku? Wiem, że chodzi o folię aluminiową, ale pisanie po polsku mile widziane.HeMan123,
Za dużo acetylenu za mało tlenu ...takie mieszanki są dobre w plastikowych butelkach
Anonimowyja napisał/a:
Można po polsku? Wiem, że chodzi o folię aluminiową, ale pisanie po polsku mile widziane.HeMan123,
sorry byłem jakiś czas w Stanach
HeMan123 napisał/a:
sorry byłem jakiś czas w Stanach
To w stanach na "aluminum foil" mówią "pazłotko"? Ciekawe rzeczy opowiadasz
MiszkaZubow napisał/a:
Wrzucasz do butelki paski folii aluminiowej, zalewasz wodą i do tego wszystkiego kreta do rur należy dosypać. Naciągamy balon i czekamy aż się wypełni gazem i podpalamy.
Robisz to samo w plastikowej butelce, zakręcasz i nie trzeba podpalać
A o karbidzie ktoś słyszał? po kontakcie z wodą wytwarza acetylen, a jak ktoś nie wybredny to i bimber tym wydestyluje
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie