- Dlaczego w księgarniach pełno jest podręczników typu "jak być bogatym i się nie napracować", a nie ma typu "jak się napracować i być biednym"?
- Bo tego uczą w szkołach.
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte
2013-09-14, 10:13
Bongman zmienia branżę z dowcipów na głoszenie ludziom prawdy?
konto usunięte
2013-09-14, 10:41
konto usunięte
2013-09-14, 11:08
Jak widzę jesteś uspołeczniony do tego stopnia, że podajesz się za kobietę na różnych portalach. Dochodzę do wniosku że się uspołeczniłeś do etapu dzieci w przedszkolach które zostają ubrane w śliczne spódniczki i zostają dziećmi płci przeciwnej.
Szkoła cię nie ma uspołecznić. Dzisiejszy system szkolnictwa został opracowany przez pruski rząd do tworzenia armii, ponieważ szkoła ma potencjał kształcący który wykorzystywany zostaje do prania mózgów. Czy wiesz że w wielu szkołach programowo nauczyciel za złe słowo o pedalstwie wylatuje? Szkoła tak naprawdę służy do zabijania więzi rodzinnych i tworzeniu robotów. Nie nauczysz się tam wielu niezbędnych rzeczy, ale uczysz się tam działania w hierarchii. W praktyce góra narzuca tok kształcenia a efekty są widoczne. Różnica pokoleń wywołana jest właśnie tym Teraz pilnuje się aby dzieciaki miały lekko i przyjemnie do etapu aż ich jedynym zmartwieniem będą: chlanie ćpanie żarcie i r🤬anie. Mylę się? Bo teraz jak patrzę to może jeden dzieciak na 1000 przedstawia jakiekolwiek wartości 80 lat temu ogólnie powszechne.
konto usunięte
2013-09-14, 12:05
Jak być bogatym i się nie napracować. Sposób jest prosty. Wystarczy napisać o tym książkę żeby pojeby ją kupiły.
konto usunięte
2013-09-14, 15:45
bongman ty wieprzu!
nie załapałem przenośni od razu.....
Potem spojrzałem na nick
konto usunięte
2013-09-14, 18:04
BongMan, ciesze się, że wróciłeś!
konto usunięte
2013-09-14, 22:53
Dla pewności zerknąłem na autora postu.
konto usunięte
2013-09-16, 14:19
bo takim zachęcającym tytułem sprzedadzą mnóstwo takich książęk, w szczególności , że w szkołach jest tak jak napisałeś. Bo wtedy ta normalność, uczciwość jeszcze okaże się prawdą. szkoła odbiera świadomość w jakimś tam pobocznym, sensie
konto usunięte
2013-09-16, 14:23
Wiadomo, chwyt marketingowy

Po co dawać ludziom szarą rzeczywistość jak można ją nieco pokolorować