Główna Poczekalnia (4) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 14:49
JubeL 2020-08-05, 7:34 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Halman 2020-08-05, 7:38 27
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
bloodwar 2020-08-05, 9:30 5
Zgłoś
Noside 2020-08-05, 9:47 5
Zgłoś
Asuritta 2020-08-05, 10:16 1
Zgłoś
Eknen 2020-08-05, 10:19 1
"(wg. Obecnej oficjalnej wersji) SALETRA AMONOWA"

nie ma co spekulować , że wybuch ma związek z czymś innym niż azotan amonu. W sieci są już setki komentarzy od ekspertów i wszyscy twierdzą , że na 99% eksplozja nie była spowodowana materiałami wybuchowymi o stopniu wojskowym jak bomba czy amunicja . Do takich wybuchów może dojść nawet w magazynach gdzie nie składuje się materiałów wybuchowych np w młynach czy w tartakach może eksplodować pył z mąki lub drewna. Co więcej zwykły kurz może stworzyć mieszankę wybuchową . Podsumowując : wszyscy są raczej zgodni co do tego, że to musiała być saletra w jakimś zakurzonym magazynie, jednak nie ustalono jak do tego doszło. Być może był to wypadek, być może ktoś dopuścił się aktu sabotażu .....
Zgłoś
petru23 2020-08-05, 10:30 8
Zgłoś
freaky 2020-08-05, 10:31 4
Zgłoś
Alonso 2020-08-05, 10:45 4
Matuchno! Toż to buzia

Zgłoś
Juzwa 2020-08-05, 10:48 1
Jakiś buc wsadził puszkę po dezodorancie do pieca, a wy się ślinicie o jakichś materiałach najnowszej generacji, który to materiał w ilości łyżeczki do cukru potrafi rozdupcyć pół miasta.
Zgłoś
konto usunięte 2020-08-05, 10:54
Ja jestem milosnikiem ostrego gejowskiego anala, ale filmik tez mi sie podoba
Zgłoś
pro_avenger 2020-08-05, 11:05 20
Zgłoś
Obejszłem_system 2020-08-05, 11:35
bloodwar napisał/a:

Wystarczy wpisać "pożar i eksplozja fabryki fajerwerków" na youtubsach żeby zobaczyć z 20-30 takich pożarów które miały miejsce na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat i porównać wybuchy, rodzaj fali uderzeniowej wskazuje raczej na bombę termobaryczną, najbardziej prawdopodobny scenariusz to celowe zaprószenie ognia celem przyciągnięcia jak największej ilości służb porządkowych i gapiów a potem odpalenie bomby właściwej. Ale chyba nawet ci którzy ją podłożyli nie spodziewali się, że aż tak bardzo pie**olnie i pozabija gapiów stojących setki metrów dalej

To ja dopytam. Skąd wiesz,że się nie spodziewali?
Zgłoś
Anonimowyja 2020-08-05, 11:38 1
Eknen napisał/a:

"(wg. Obecnej oficjalnej wersji) SALETRA AMONOWA"

Trzeba dodać DUŻO saletry, oficjalne informacje to 2750 ton (równoważnik trotylowy 1155 ton TNT).

freaky napisał/a:

Na tym filmie widać lecącego ptaka, nic więcej. Nie istnieje konwencjonalny pocisk rakietowy zdolny wywołać tak potężną eksplozję. Nawet MOAB ma równoważnik trotylowy ~11,5 ton TNT.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem