Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Belfast Zamieszki o Bonfire
kap0 • 2019-08-10, 11:44
Dluga historia w krotka chwile.
W Belfascie co roku sa polane ogniska przez protestantow mianowicie Bonfire take tam male ognoska po 40 metrow wysokosci z palet i opon w srodku miasta 10 metrow od domow

Na tych ogniskach palone sa zazwyczaj flagi irlandzkie etc.
Irole w tym roku postanowili zrobic wlasne ognisko z flagami anglii, podobizna krolowej etc.

Doszlo do dymow malutkich ktore trwaja juz tydzien.

Po Brexit bede transmitowac na zywo chyba bo materialow bedzie na godziny harda prosto z europy.

2 Osoby w stanie ciezkim w szpitalu
1 Osoba w stanie krytycznym z niklymi szansami.
11 osob zatrzymanych poki co

Zaraz wgram na youtube filmik bo cos chomiki szwankuja

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2019-08-11, 10:07 1
Brytole od wieków trzymają sztamę ze wszelkim zbrodniczym elementem, który zechce zostawić kasiorę w ich tłustych łapskach - no taki już mają śliski narodowy charakter, że lubią swój słodki, wyspiarski luksus oraz w tym samym celu r🤬ać Szkotów, Irlandczyków i czasem Walijczyków, a na co dzień własne "dzikie plemiona zza muru Hadriana", czyli kompletnie im nieznaną północ wysp, gdzie według ich wszechstronnej wiedzy podobno mieszkają smoki i piktowie

@Katie w dupie byłaś, gówno wiesz...
Zgłoś
MukaPuka 2019-08-11, 10:37 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Gienek86 2019-08-11, 11:09
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Rejti 2019-08-11, 12:12
Zgłoś
olog-hai 2019-08-11, 12:46
madufo napisał/a:

Twierdzisz, że większość Belfastu jest Irlandzkie i kibicuje Celticowi. Mi się wydaje, że Celtic Glasgow to Szkocji klub, ale co ja tam wiem... To samo Rangersi.

Tak oba kluby są z Glasgow. Podział natomiast jest tak, że przeważnie fani Celtic to katole, a rangers protestanci. Katolicy głównie zamieszkują glasgow i okolice. Nawet szkoły są katolickie, jednak w Szkocji nie ma aż takiego podziału jak w irlandii płn.
Zgłoś
kap0 2019-08-11, 15:24
Zgłoś
ph5i5 2019-08-11, 16:39 3
Zgłoś
serenity 2019-08-11, 18:31 1
Zgłoś
ProVVe 2019-08-11, 20:20 1
madufo napisał/a:

Twierdzisz, że większość Belfastu jest Irlandzkie i kibicuje Celticowi. Mi się wydaje, że Celtic Glasgow to Szkocji klub, ale co ja tam wiem... To samo Rangersi.

Jeśli myślisz, że nie wiem gdzie jest Szkocja, w której byłem wiele razy i jakie tam są kluby to jesteś w błędzie. Tak tam jest pojedź zobacz bo najwyraźniej nie wiesz

SirMajkel napisał/a:

taki kwiat polskości tam pojechał, że jak to zobaczyłem na własne oczy to zrozumiałem dlaczego tak traktują Polaków.

No fakt... Większość co pojechała to patola i degeneraci, a obrywają Ci normalni przez takich cepów

ph5i5 napisał/a:

Ja tam czaję o co chodzi. IRA dokonywała zamachów biorac na cel polityków czy aktywistów ... w miejsach publicznych. Im więcej zabili cywili tym większa radość panowała.
Wyspa zotała podzielona w wyniku głosowania polityków. W Irlandii Północnej wpływy lojalistów słabły, więc brytyjski wywiad dawał łapóki za głos za pozostanie pod brytyjskim butem.

Było tak, że każdy brytol miał głos razy 2, a głos katolika warty był 0,5 głosu . Najlepsze mówiła to laska w pierdlu i koleś w barze. Wszyscy o tym wiedzą . Ja tam się nie dziwię dlaczego sa tam burdy
Zgłoś
Cloverface 2019-08-15, 19:47
Kobiety jak gołębie oswojone między gościem z nożem, a bójką
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem