robi sobie jaja na plaży
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Chłopak chociaż potrafi śmiać się z własnej ułomności, za co pełen podziw dla niego, ale co najistotniejsze - nie udaje ofiary losu jak cygaństwo i nie żebra pod marketem (bynajmniej na takiego nie wygląda)
ta, zróbmy z każdej kaleki, która się uśmiecha bohatera. jak mnie irytuje, jak się gawiedź podnieca niepełnosprawnymi, którzy uprawiają jakiś sport, czy ogólnie mają jakieś hobby. co w tym takiego nie zwykłego? mam kuzynkę, która nie chodzi od urodzenia. była nawet dwa razy w rozmowach w toku, bo się drzyzga nie mogła nadziwić, że osoba na wózku pracuje, ma rodzina, a nawet urodziła zdrowego syna. dla niej to normalne, ale dla w pełni sprawnych oczywiście musi to być coś niezwykłego, że pokazują to w tv, jak dziwadło z cyrku. i oczywiście, jak taka kaleka nie siedzi w domu zapłakana i wyobcowana, tylko wyjdzie na ulice i się uśmiechnie, to musi być od razu okrzyczane, że ma wielki dystans do siebie. ludzie, ogarnijcie się.
konto usunięte
2012-08-14, 19:18
czemu ten jeden typ leży mu głową prawie na kulach?
uookie napisał/a:
ta, zróbmy z każdej kaleki, która się uśmiecha bohatera. jak mnie irytuje, jak się gawiedź podnieca niepełnosprawnymi, którzy uprawiają jakiś sport, czy ogólnie mają jakieś hobby. co w tym takiego nie zwykłego? mam kuzynkę, która nie chodzi od urodzenia. była nawet dwa razy w rozmowach w toku, bo się drzyzga nie mogła nadziwić, że osoba na wózku pracuje, ma rodzina, a nawet urodziła zdrowego syna. dla niej to normalne, ale dla w pełni sprawnych oczywiście musi to być coś niezwykłego, że pokazują to w tv, jak dziwadło z cyrku. i oczywiście, jak taka kaleka nie siedzi w domu zapłakana i wyobcowana, tylko wyjdzie na ulice i się uśmiechnie, to musi być od razu okrzyczane, że ma wielki dystans do siebie. ludzie, ogarnijcie się.
Przemawia przez Ciebie zazdrość....no ale podzielam poniekąd Twoje zdanie
konto usunięte
2012-08-14, 22:31
0:07 widze ze mamy tutaj do czynienia z 3 stadium syfilis
konto usunięte
2012-08-14, 22:31
wygląda jak duży kciuk
mój wujek stracił obie nogi w wypadku, doszedł do siebie po około pół roku i zaczął sobie z tego żartować. Jego żona nie była jeszcze przyzwyczajona i pewnego dnia on poprosił ją żeby mu podała kapcie, ona mu przyniosła i zorientowała się że przecież on nie ma nóg. chcielibyście widzieć jej minę
konto usunięte
2012-08-14, 22:58
@uookie prawda kole w oczy
Tutaj chodzi o akceptację otoczenia.
Jeżeli niepełnosprawny żyje wśród ludzi którzy potrafią ignorować jego "ułomność" to taki człowiek nabiera sporego dystansu do siebie i nie odczuwa takiego dyskomfortu z powodu swojej ułomności.
Bardziej niepełnosprawnym nazwałbym gościa który pod sklepem dwa miejsca dla niepełnosprawnych zajmuje( nie wiem czy zauważyliście ale na ogół są to BMW;) a nie człowiek bez nogi.
My jako społeczeństwo nie tolerujemy inności i a tond wyśmiewanie takich ludzi. Taki Maciek z klanu;D. Nikt kto się z niego śmieje nie miał do czynienia z człowiekiem z zespołem Downa.
Zresztą co ja będę pisał dla prawej strony i tak co inne to do gazu. SESESE
konto usunięte
2012-08-14, 23:32
konto usunięte
2012-08-14, 23:53
@kpaxian
Popieram w 100%
Niestety czasy się zmieniają i to bardzo radykalnie. Patrząc na dzisiejszą podstawówkę/gimnazjum większość rzeczy co oni wyprawiają na co dzień, ja nawet w święta nie mogłam np. wytuszować rzęsy.
Za to wpajano podstawowe zasady kultury osobistej, które jakoś mi utkwiły, a teraz idziesz ulicą i Ci podleci małolat i w twarz splunie, a Ty stajesz dęba i nie wiesz co się w ogóle stało.
Prawda jest taka, że nie należy im się podziw, za dystans do siebie, a za fakt, iż zaakceptowali swoją inność i się jej nie wstydzą.
j.w. <-
Osoba otyła jest wytykana, bo dzisiejszy kanon piękna mówi "rozmiar 0". A jeszcze nie tak dawno temu właściwie, nadprogramowe kilogramy były uważane za piękno. Kiedy owa osoba próbuje doprowadzić się do prawidłowej masy poprzez sport/siłownie
- patrz jak jej/jemu wałki się trzęsą
- wwwwoooowwww, to coś potrafi biegać?
- żeby tylko nam ławki nie zarwała, muszę zjeść kolejną porcję białka i kolejny cm w bicepsie nabrać.
Tak jest ze wszystkim, co by się nie robiło, zawsze znajdzie się debil, który musi swoje marne grosze wsadzić, bo nie byłby sobą z jakże niskim IQ.