Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 16:13
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Jad Kiełbasiany 2012-08-14, 17:56 8
Chłopak chociaż potrafi śmiać się z własnej ułomności, za co pełen podziw dla niego, ale co najistotniejsze - nie udaje ofiary losu jak cygaństwo i nie żebra pod marketem (bynajmniej na takiego nie wygląda)
Zgłoś
uookie 2012-08-14, 18:27 30
ta, zróbmy z każdej kaleki, która się uśmiecha bohatera. jak mnie irytuje, jak się gawiedź podnieca niepełnosprawnymi, którzy uprawiają jakiś sport, czy ogólnie mają jakieś hobby. co w tym takiego nie zwykłego? mam kuzynkę, która nie chodzi od urodzenia. była nawet dwa razy w rozmowach w toku, bo się drzyzga nie mogła nadziwić, że osoba na wózku pracuje, ma rodzina, a nawet urodziła zdrowego syna. dla niej to normalne, ale dla w pełni sprawnych oczywiście musi to być coś niezwykłego, że pokazują to w tv, jak dziwadło z cyrku. i oczywiście, jak taka kaleka nie siedzi w domu zapłakana i wyobcowana, tylko wyjdzie na ulice i się uśmiechnie, to musi być od razu okrzyczane, że ma wielki dystans do siebie. ludzie, ogarnijcie się.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 19:18
czemu ten jeden typ leży mu głową prawie na kulach?
Zgłoś
sadystaxx 2012-08-14, 20:02
@up
Żeby cię zadziwić
Zgłoś
takija 2012-08-14, 20:06
uookie napisał/a:

ta, zróbmy z każdej kaleki, która się uśmiecha bohatera. jak mnie irytuje, jak się gawiedź podnieca niepełnosprawnymi, którzy uprawiają jakiś sport, czy ogólnie mają jakieś hobby. co w tym takiego nie zwykłego? mam kuzynkę, która nie chodzi od urodzenia. była nawet dwa razy w rozmowach w toku, bo się drzyzga nie mogła nadziwić, że osoba na wózku pracuje, ma rodzina, a nawet urodziła zdrowego syna. dla niej to normalne, ale dla w pełni sprawnych oczywiście musi to być coś niezwykłego, że pokazują to w tv, jak dziwadło z cyrku. i oczywiście, jak taka kaleka nie siedzi w domu zapłakana i wyobcowana, tylko wyjdzie na ulice i się uśmiechnie, to musi być od razu okrzyczane, że ma wielki dystans do siebie. ludzie, ogarnijcie się.

Przemawia przez Ciebie zazdrość....no ale podzielam poniekąd Twoje zdanie
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 22:31
0:07 widze ze mamy tutaj do czynienia z 3 stadium syfilis
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 22:31 1
wygląda jak duży kciuk
Zgłoś
danger1581 2012-08-14, 22:43 11
mój wujek stracił obie nogi w wypadku, doszedł do siebie po około pół roku i zaczął sobie z tego żartować. Jego żona nie była jeszcze przyzwyczajona i pewnego dnia on poprosił ją żeby mu podała kapcie, ona mu przyniosła i zorientowała się że przecież on nie ma nóg. chcielibyście widzieć jej minę
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 22:58
@uookie prawda kole w oczy
Zgłoś
Zdzisław2002 2012-08-14, 22:59
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
wudun 2012-08-14, 23:14
Tutaj chodzi o akceptację otoczenia.
Jeżeli niepełnosprawny żyje wśród ludzi którzy potrafią ignorować jego "ułomność" to taki człowiek nabiera sporego dystansu do siebie i nie odczuwa takiego dyskomfortu z powodu swojej ułomności.

Bardziej niepełnosprawnym nazwałbym gościa który pod sklepem dwa miejsca dla niepełnosprawnych zajmuje( nie wiem czy zauważyliście ale na ogół są to BMW;) a nie człowiek bez nogi.

My jako społeczeństwo nie tolerujemy inności i a tond wyśmiewanie takich ludzi. Taki Maciek z klanu;D. Nikt kto się z niego śmieje nie miał do czynienia z człowiekiem z zespołem Downa.

Zresztą co ja będę pisał dla prawej strony i tak co inne to do gazu. SESESE
Zgłoś
Kudłaty96 2012-08-14, 23:27 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 23:32 2
Zgłoś
konto usunięte 2012-08-14, 23:53
@kpaxian

Popieram w 100%
Niestety czasy się zmieniają i to bardzo radykalnie. Patrząc na dzisiejszą podstawówkę/gimnazjum większość rzeczy co oni wyprawiają na co dzień, ja nawet w święta nie mogłam np. wytuszować rzęsy.

Za to wpajano podstawowe zasady kultury osobistej, które jakoś mi utkwiły, a teraz idziesz ulicą i Ci podleci małolat i w twarz splunie, a Ty stajesz dęba i nie wiesz co się w ogóle stało.

Prawda jest taka, że nie należy im się podziw, za dystans do siebie, a za fakt, iż zaakceptowali swoją inność i się jej nie wstydzą.

j.w. <-

Osoba otyła jest wytykana, bo dzisiejszy kanon piękna mówi "rozmiar 0". A jeszcze nie tak dawno temu właściwie, nadprogramowe kilogramy były uważane za piękno. Kiedy owa osoba próbuje doprowadzić się do prawidłowej masy poprzez sport/siłownie
- patrz jak jej/jemu wałki się trzęsą
- wwwwoooowwww, to coś potrafi biegać?
- żeby tylko nam ławki nie zarwała, muszę zjeść kolejną porcję białka i kolejny cm w bicepsie nabrać.

Tak jest ze wszystkim, co by się nie robiło, zawsze znajdzie się debil, który musi swoje marne grosze wsadzić, bo nie byłby sobą z jakże niskim IQ.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem