podpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.orgpodpis użytkownika
jagiellonski24.pl | strategyandfuture.orgSignal na ten moment serio jest bezpieczny, praktycznie nie do złamania, jak masz jeszcze ajfona, to nawet CIA się do twoich fotek k🤬sa wysyłanych koledze nie dobierze xd
Tak z ciekawości zapytam jako nieświadomy posiadacz, jakie dodatkowe warstwy bezpieczeństwa daje iPhone w porównaniu do Androida?
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Złościsz się, że Trump wygra a Polski jeszcze nie wciągnęliście w tę wojnę?
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.A Ty już się rozglądałeś za jakąś dobrą miejscówką w Ameryce Południowej, gdy odpali Norymberga 2.0, czy jeszcze nie uzbierałeś odpowiedniej ilości rubli?
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Do Ameryki Południowej to uciekli naziole, więc to raczej Twój sort
podpis użytkownika
Si vis pacem, para bellum.Równie dobrze mógłbyś napisać: nie jestem gejem. R🤬am się tylko z kolegami i nie lubię dziewczyn, ale gejem jesteś Ty!
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Świetnie się wstrzelił z tym vlogiem. Kiedy ogłosili w mediach, że nasz zbawca narodu za pomocą żymskiego oprogramowania podglądał czaty Brejzy z żoną nomen omen właśnie na Signalu. Choć tutaj zapewne zawinił sam telefon, to generalnie najbezpieczniejsze wciąż pozostają poczciwe pagery 😈
Kiedy powiedział, że WhatsApp należy do Mety i dlatego nie można mu ufać to już wiedziałem, że gość nie ma pojęcia o czym mówi :p
The app, which allows users to access WhatsApp messaging after syncing their phone with their computer, warned that a "maliciously crafted mismatch" was present in an earlier build of the site, and that users should update their devices to avoid any issues.
źr: archive is FZkhl
Przecież to prawda. Do tego Whatsapp miał tyle błędów i wpadek z tym związanych, że przejechał mu się licznik.
Ten program jest nadziany bugami jak dobra kasza skwarkami.
[i]WhatsApp Issues Warning Over Security Flaw: 'Maliciously Crafted', Apr 10, 2025[i]
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.jeśli używa prawidłowo szyfrowania E2E to jest bezpieczny.
. Prawie robi różnicę.
A powiedz mi, kto i gdzie przechowuje klucze kryptograficzne do tego szyfrowania?
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.Przechowywane powinny byc
A są? Nie.
Dziękuję, i tyle w temacie.
Fakt, że NSA, CIA i FBI, średnio co kwartał wypluwają na Signala jakiś paszkwil, który zawsze okazuje się nieprawdą jest dla mnie najlepszą rekomendacją. Nawet amerykański rząd go używa*. Jakoś Whatsappa nie używa.
Tak że tego.
* np. Ostatni atak na Jemen przez Signala zarządzali.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość."Kiedy powiedział, że WhatsApp należy do Mety i dlatego nie można mu ufać to już wiedziałem, że gość nie ma pojęcia o czym mówi :p"
Facebook (teraz już Meta, ale to nic nie zmienia) nie tylko ma umowę (1.), i to nie jedną, z NSA, ale sam ich małpuje i robi to samo.
paste ee p fKWcDhmD
I ja mam im wierzyć?
Jak chcesz to wierz, twoja sprawa. To jak wierzyć w bezpieczeństwo Telegrama ¯\_(ツ)_/¯
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.