Cześć, zapraszam do zapoznania się z krótkim materiałem na temat bezpieczeństwa w komunikacji.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
Nie ma bezpiecznych komunikatorów, pisząc przez internet trzeba zawsze wychodzić z założenia, że pisze się publicznie.
Korzystam od paru lat. Jest spoko.
konto usunięte
2024-10-21, 20:48
Artykuł sponsorowany?
Kiedy powiedział, że WhatsApp należy do Mety i dlatego nie można mu ufać to już wiedziałem, że gość nie ma pojęcia o czym mówi :p
Anyway, jeśli ktoś potrzebuje szybko przesłać bezpiecznie wiadomość do kogoś to polecam ją zaszyfrować AESem na oddzielnym urządzeniu i zaszyfrowaną wiadomość przesłać do urządzenia a następnie z niego dowolnym komunikatorem dalej. Nie jest to wygodne, ale proste i skuteczne.
Siriuz napisał/a:
Anyway, jeśli ktoś potrzebuje szybko przesłać bezpiecznie wiadomość do kogoś to polecam ją zaszyfrować AESem na oddzielnym urządzeniu i zaszyfrowaną wiadomość przesłać do urządzenia a następnie z niego dowolnym komunikatorem dalej. Nie jest to wygodne, ale proste i skuteczne.
Słuchajcie go, dobrze gada. Ktoś, kto wysyła regularnie szyfrowane raporty na Kreml, wie co mówi
konto usunięte
2024-10-21, 21:59
Ja używam "Element"
Świetnie się wstrzelił z tym vlogiem. Kiedy ogłosili w mediach, że nasz zbawca narodu za pomocą żymskiego oprogramowania podglądał czaty Brejzy z żoną nomen omen właśnie na Signalu. Choć tutaj zapewne zawinił sam telefon, to generalnie najbezpieczniejsze wciąż pozostają poczciwe pagery 😈
Geraldinio napisał/a:
Słuchajcie go, dobrze gada. Ktoś, kto wysyła regularnie szyfrowane raporty na Kreml, wie co mówi
Złościsz się, że Trump wygra a Polski jeszcze nie wciągnęliście w tę wojnę?
Geraldinio napisał/a:
Najlepszy komunikator w internecie, pobierz już teraz i sprawdź a nieuwierzysz. Jakiś czas temu cierpiałem na depresję i nic mi się nie chciało przez co znajomi się odemnie odwracali, przesyłanie listy zakupów spędzało mi sen z powiek, budziłem się z krzykiem w nocy myśląc że ktoś czyta moją listę zakupów ale wszystko się zmieniło gdy trafiłem na Signal, teraz chce mi się żyć, mogę spokojnie cieszyć się życiem i spełniać marzenia nie martwiąc się że ktoś przechwyci moją listę zakupów albo zjęcie upitej butelki z piwem w plenerze wysyłane do znajomych. Zwoływanie kumpli na piwo niegdy jeszcze nie było tak bezpieczne i proste. Bądź bezpieczny i pobierz Signal już teraz! Aa i sciągnij TEMU!! 😆