Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
BHP to podstawa
phrontch • 2019-11-22, 11:20
Praca w młodym dynamicznym zespole

podpis użytkownika

Gdzie zginęło moje minimum 1200 tematów?
Zgłoś
akuel 2019-11-22, 11:28 5
O co kaman? O tą drewnianą kładkę? Bo serio nic nie rozumiem... Wyślij do PIPu, a nie na sadola wstawiasz...
Zgłoś
BigCohones 2019-11-22, 11:32 55
Nikt nie spadł... Nie oglądać.
Zgłoś
Konto usunięte 2019-11-22, 11:56 1
Była by wielka szkoda stracić wszystkich doświadczonych spawaczy gdyby ta górna część się obłamała do środka
Zgłoś
marvel321 2019-11-22, 12:24 2
Jestem spawaczem i tez sie na takich deseczkach czesto stoi. A te k🤬y z rzadu nam szkodliwe zabraly.
Zgłoś
Wieczor678 2019-11-22, 13:04 2
marvel321 napisał/a:

Jestem spawaczem i tez sie na takich deseczkach czesto stoi. A te k***y z rzadu nam szkodliwe zabraly.

Doskonale cię rozumiem ! Jestem mechanikiem w serwisie żurawi portowych i nie raz chodzę po wybiegach na wysokości 70m i tez c🤬je zabrali mi szkodliwe ! A jak się sp🤬ole to nie am co zbierać !

Wysiegach *
Zgłoś
Konto usunięte 2019-11-22, 15:45 1
Wieczor678 napisał/a:

Doskonale cię rozumiem ! Jestem mechanikiem w serwisie żurawi portowych i nie raz chodzę po wybiegach na wysokości 70m i tez c🤬je zabrali mi szkodliwe ! A jak się sp🤬ole to nie am co zbierać !
Wysiegach *

Bo j🤬e k🤬y z rządu chcialy by k🤬a żebyśmy zdechli od razu na emeryturze. Stare cepy rządzą tym krajem. No ja p🤬le. Sory chłopaki za off topic ale musiałem...

Zgłoś
ProVVe 2019-11-22, 18:24
Każdy kto pracuję z ciężkim sprzętem, wysokościami, trudnym terenie etc ponosi ryzyko. Sądze, że nawet na wysokim piętrze biurowca jak dojdzie do pożaru czy wybuchu mogą mieć przej🤬e jak Ci z WTC (na bank nie tak jak reszta na co dzień, ale jednak)

PS. Na filmiku nic mnie nie dziwi... Pracowało się np w własnoręcznie robionym "koszu" po obudowie zbiornika tysiąc litrów na wysokości. Zreszta wiele osob ma ciekawe opowieści z pracy hahah. Tutaj stabilna decha, przypięci elegancko

podpis użytkownika

Ola gringo
Zgłoś
ellsworth 2019-11-22, 20:13 4
Wieczor678 napisał/a:

Wysiegach *

Ale co jest niby szkodliwego w chodzeniu 70 m nad ziemią? No jak spadniesz, to wiadomo, ale to jest wypadek a nie szkoda w pracy, bo tak to można by powiedzieć że szkodliwe należy się pracownikowi biurowemu, który może spaść ze schodów i się zabić albo kierowcy, który może ulec wypadkowi drogowemu.
Zgłoś
McQurwa 2019-11-22, 20:48
Kapitalizm w swojej pełnej krasie

podpis użytkownika

We know they are lying.
They know they are lying.
They know that we know they are lying.
We know that they know that we know they are lying.
And still they continue to lie.

Zgłoś
Mors_Nigra 2019-11-22, 20:59
McQurwa napisał/a:

Kapitalizm w swojej pełnej krasie

Czyli rozumiem, że nic w nim złego, bo ja tu nie widzę nic złego...

podpis użytkownika

Musi to na Rusi, a w Polsce JAK-KTO-CHCE!!!
Zgłoś
Dark-Side 2019-11-22, 21:27 1
To jest ewidentne łamanie przepisów BHP a nie praca w szkodliwych warunkach.
Najlepszym przykładem jest górnictwo podziemne gdzie jesteś stale pod ziemią w pyle węglowym to jest stałe narażenie dróg oddechowych + plus temperatury itd.
Ryzyko wybuchu czy innych katastrof istnieje ale też wpisane mocno w zawód.

Na wysokości się zabezpieczasz a jak cię to przeraża odpuszczasz bo tam nie ma miejsca na błędy podobnie jak ktoś wyżej napisał kierowca ciężarówki moment ginie i przy tym zabija innych.

Ogólnie szacunek dla tych co mają jaja i na wysokości pracują w Polsce po prostu jeszcze za mało zarabiamy jak dogonimy zachód będzie ok.

podpis użytkownika

Tutaj Kolekcja
Zgłoś
homorek 2019-11-23, 7:03
Na Gdańskiej to norma, bhp to mit a wypadki się ukrywa jak tylko można.
Zgłoś
pafcio80 2019-11-23, 11:13
ellsworth napisał/a:

Ale co jest niby szkodliwego w chodzeniu 70 m nad ziemią?(...).

A na przykład stres. Wyjdź na 70 metrów i popracuj przy różnych warunkach pogodowych - to zrozumiesz. Nie chodzi tylko o ładny widok z tej wysokości. Jest wiele czynników które mogą się przyczynić do wypadku nie z Twojej winy. Pracownik z wieloletnim stażem, który widział już nie jedno - ma świadomość tego.

podpis użytkownika

...jeśli rajstopy są rajem dla stóp - to czym są pończochy ?
Zgłoś
Perhydrol 2019-11-23, 17:44
↑ W takim razie pani w biurze też powinna mieć płacone szkodliwe bo ma do zrealizowania zamówienia z upierdliwymi klientami i też ma stres.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie