Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 1:05
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2013-07-15, 10:51
Sama astronomia i fizyka nie wystarcza by udowodnić, że nie ma Boga(choć bycie nic nieznaczącym pyłkiem w nieskończenie wielkim wszechświecie mówi samo za siebie). Trzeba zagłębić się też w biologię, w zasady działania organizmu - a znając ludzi mało kto miał więcej niż 2+ na koniec z tego przedmiotu w szkole średniej. Synapsy mózgu, DNA komórek, tworzenie się płodu z jego dalszym rozwijaniem się... W tym wszystkim nie ma miejsca na duszę, trzeba się w to dobrze zagłębić by zrozumieć. Nawet jeśli Bóg istnieje, to i tak my ludzie nie mamy duszy(podczas śmierci klinicznej mózg nadal działa i tworzy losowe obrazy, dlatego potem są takie opowieści po uratowaniu pacjenta). Każdy profesjonalny lekarz\naukowiec to wszystko wie, ale boi się to powiedzieć wprost umierającemu.
Zgłoś
Martiniquaa 2013-07-15, 11:01 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
dmnkzl 2013-07-15, 11:07
bohdan_lazuka napisał/a:

Co za brednie ignoranta? Gdzie w Biblii jest cokolwiek o gadach wspomniane? W którym to miejscu ewolucja ma jakikolwiek wpływ na to czy "Ląd przed oceanami" czy może "Atmosfera ponad wodą"

Pseudo ateisto - ewolucjonisto: po pierwsze primo - M Y Ś L E Ć. Albert Einstein mawiał: nie kopiuj bezmyślnie w internecie bo wyjdziesz na idiotę.

Ciekawa teoria. O ile się nie mylę, Einstein zmarł w 1955, a początki internetu opisywane są na koniec lat 60'. Chociaż to i tak była jakaś tam mała sieć ARPA. No ale lepiej myśleć po Twojemu. Dzięki temu wciąż mogę czekać, na nową płyte Presleya czy Jacksona. No i może w końcu 2Pac się ujawni. Pewnie skurczybyk siedzi z Wieczorkówną w Paryżu.
Zgłoś
takija 2013-07-15, 11:09 2
A mnie to ogólnie nie obchodzi Ja sobie żyje, czerpie z życia ile mogę, zarabiam, wydaje, bawie się, cos tam oszczędzam....mam wiele innych problemów niż roztrząsanie co było pierwsze....Bóg czy wielki wybuch Przecież i tak nigdy nie dojdziemy do jednoznacznego wyniku w tym sporze.
Zgłoś
konto usunięte 2013-07-15, 11:15 4
dmnkzl napisał/a:

Ciekawa teoria. O ile się nie mylę, Einstein zmarł w 1955, a początki internetu opisywane są na koniec lat 60'. Chociaż to i tak była jakaś tam mała sieć ARPA. No ale lepiej myśleć po Twojemu. Dzięki temu wciąż mogę czekać, na nową płyte Presleya czy Jacksona. No i może w końcu 2Pac się ujawni. Pewnie skurczybyk siedzi z Wieczorkówną w Paryżu.

hm.. mama chodziła do lekarza, leki kupowała, martwiłą się, tyle szpitali odwiedziła, tyle miast, nie tylko w Polsce, tyle w łąpe dawałą, aby tylko pomóc swojemu synkowi, tyle lekarzy, myślała, że to chore, a to glupie było..
Zgłoś
Megatr0n 2013-07-15, 11:21 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Martiniquaa 2013-07-15, 11:39
Zgłoś
Megatr0n 2013-07-15, 11:56
Zgłoś
Philipek 2013-07-15, 11:58
nie wiem co za idioci daja piwa.. jakis debil to pisal.
Zgłoś
alveanerleo2 2013-07-15, 11:59
Stworzenie świata w "Biblii" jest hymnem pochwalnym na cześć Yhwh, nie zaś opisem zdarzeń.
Zgłoś
Martiniquaa 2013-07-15, 12:30
Zgłoś
AnalTerror666 2013-07-15, 12:34
hmm albo mi się wydaje albo punkt 6 przeczy 4 w teorii ewolucji. Niech każdy wierzy w to co chce, polecam wiarę w siebie, podobno pomaga
Zgłoś
daniok91 2013-07-15, 13:03
bohdan_lazuka napisał/a:

Co za brednie ignoranta? Gdzie w Biblii jest cokolwiek o gadach wspomniane? W którym to miejscu ewolucja ma jakikolwiek wpływ na to czy "Ląd przed oceanami" czy może "Atmosfera ponad wodą"

Pseudo ateisto - ewolucjonisto: po pierwsze primo - M Y Ś L E Ć. Albert Einstein mawiał: nie kopiuj bezmyślnie w internecie bo wyjdziesz na idiotę.

Co za brednie ignoranta~!! Albert Einstein zmarł w 1955 roku a koncepcja internetu dopiero powstała w 1960 roku. Czyżby Einstein wynalazł wehikuł czasu? Po drugie ultimo : M Y Ś L E Ć
Zgłoś
KebabRemover 2013-07-15, 13:28 1
Zgłoś
Swirussss 2013-07-15, 13:37
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem