Główna Poczekalnia (5) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Postaw kawę Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 16:56
mar173 2024-07-30, 14:46 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
takamahi 2024-07-30, 14:54 1
mar173 napisał/a:

nie widzę tu przekroczenia uprawnień

Chyba inne filmy oglądamy, ale spoko, sprawą zajęły się już odpowiednie służby, może dowiemy się jak się to skończy, moim zdaniem kanar wyleci z roboty, co najmniej.

mar173 napisał/a:

kobieta pieprzy jak potłuczona

Już samo to sformułowanie pokazuje twoją stronniczość, a z mojej strony powoduje niechęć do dalszej dyskusji z tobą.
Zgłoś
DanielWOW 2024-07-30, 14:54 1
I jeszcze te komentarze nagrywającej ukraińskiej k...y co bilety ma na koszt polskiego podatnika.
Zgłoś
mar173 2024-07-30, 14:59
takamahi napisał/a:

Już samo to sformułowanie pokazuje twoją stronniczość, a z mojej strony powoduje niechęć do dalszej dyskusji z tobą.

vice versa, jeżeli jesteś ukraińcem to naucz się w końcu czym jest insynuacja, prowokacja. Długo już w Polsce jesteś.
Zgłoś
takamahi 2024-07-30, 15:19
mar173 napisał/a:

vice versa, jeżeli jesteś ukraińcem to naucz się w końcu czym jest insynuacja, prowokacja. Długo już w Polsce jesteś.

Widzę że nawet nie potrafisz dyskutować bez "wycieczek" osobistych, ale to już sam swój poziom pokazujesz.

gs24.pl/brutalna-interwencja-kontrolerow-biletow-zastepca-prezydenta-s...

I tutaj istotny cytat z tego artykułu:

Cytat:

Poruszono też wątek związany z uprawnieniami kontrolerów. Mają prawo zatrzymać osobę, która nie stosuje się do ich poleceń, ale nie mogą używać siły fizycznej.

- Jeśli pasażer odmawia okazania dokumentu tożsamości, kontroler ma prawo zatrzymać pasażera do momentu przybycia policji. Kontroler może poprosić policję o przyjazd w celu ustalenia tożsamości pasażera. Należy pamiętać, że kontroler nie ma uprawnień policyjnych i nie może używać siły fizycznej ani dokonywać przeszukania pasażera. Jeśli pasażer odmówi okazania dokumentu tożsamości i będzie próbował opuścić autobus, kontroler może jedynie uniemożliwić mu ucieczkę w granicach prawa i bezpieczeństwa, czekając na przybycie służb porządkowych. Zatrzymanie pasażera przez kontrolera musi być zgodne z prawem, a działania muszą być proporcjonalne i nie mogą naruszać godności osobistej pasażera - wyjaśnia Łukasz Kadłubowski.(zastępca prezydenta Szczecina - moje przypomnienie)

Zgłoś
Jebac_pedalarzy 2024-07-30, 16:44
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Allahgbar 2024-07-30, 17:33
Zgłoś
omenlol 2024-07-30, 19:14
Jakiś chory pojeb tak z nimi trzeba
Zgłoś
Prosty 2024-07-30, 20:36
Zgłoś
Juzwa 2024-07-30, 20:43
kumaktoplaz napisał/a:

Taa... Peychiczny. Tatuaz jest czyli niespecjalnie.

Czyli ten jest najzdrowszy z populacji?

Zgłoś
kernelstrong 2024-07-30, 21:10
Zgłoś
DonaldTusk_Wodz_Niemiec 2024-07-30, 23:40
Zgłoś
Jarazz 2024-07-31, 1:49 1
takamahi napisał/a:

Nie, jestem na tyle inteligentny, że napisałem, że na jego miejscu ja bym to zrobił, bo mam na adwokata i na rozprawy sądowe. Nigdzie natomiast nie napisałem że on powinien to zrobić.
Choć z drugiej strony, jest taka możliwość, że z tym filmikiem nie musiałby mieć na adwokata bo znalazł by go za darmo gdyż koszta sądowe w takich przypadkach kryje strona przegrywająca, a koszt adwokata jest jednym z takich kosztów.

No to już Ci tłumacze. Najpierw sam musisz zapłacić za sprawę cywilną(stawki są ustalone)+ opłacić adwokata, a jeśli wygrasz sprawę i sąd zasadzi dla ciebie odszkodowanie i później zwrot kosztów sądowych i pomocy adwokackiej to WTEDY dopiero albo prosisz drugą stronę o zwrot kosztów albo zakładasz sprawę cywilną. Nie ma nic za darmo. Chyba że jest to sprawa karna 😆

[ Dodano: 2024-07-31, 01:55 ]
Co najważniejsze...adwokat nie może poprowadzic spraw za darmo motywując tym czy ja wygra czy nie. Stawki są ustalone przez państwo i albo jesteś zwolniony z kosztów sądowych(są różne powody) albo moga być pokryte koszty pomocy prawnej gdyż jesteś osobą do tego uprawniona albo ktoś Tobie zrobi to za darmo, ale w ostatnią opcje wątpię. Chociaż dla prestiżu i sławy różne rzeczy się robi. Im o tobie głośniej(jako adwokacie) tym w przyszłości więcej klientów

[ Dodano: 2024-07-31, 02:11 ]
I na koniec. Adwokat zawsze wygrywa, nawet jak przegra. To jest jego gaża 😉
Zgłoś
takamahi 2024-07-31, 8:54
No proszę mądrego to i dobrze posłuchać, sadol uczy
Zgłoś
Vm4x 2024-11-08, 4:23
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem