Samolot Air China miał farta. Xiamen Gaoqi, Chiny
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 15:23
Samolot Air China miał farta. Xiamen Gaoqi, Chiny
Pierwsze skojarzenie to z tym memem XD
[ Dodano: 2024-12-11, 14:03 ]
Się zdublowało dla jego 🤦
Się zdublowało dla jego 🤦
Ciekawostka: Jest mała szansa na to, że ptaki uderzyły bezpośrednio w poszycie dziobu samolotu. Przy takiej masie i prędkości samolotu i jednocześnie niskiej masie ptaków oraz ich rozproszeniu najprawdopodobniej odbiły się od skompresowanego powietrza przed dziobem, co pozwoliło ptakom uniknąć nagłej śmierci. No, ale co fart to fart 😅
MicoOn napisał/a:
Ciekawostka: Jest mała szansa na to, że ptaki uderzyły bezpośrednio w poszycie dziobu samolotu. Przy takiej masie i prędkości samolotu i jednocześnie niskiej masie ptaków oraz ich rozproszeniu najprawdopodobniej odbiły się od skompresowanego powietrza przed dziobem, co pozwoliło ptakom uniknąć nagłej śmierci. No, ale co fart to fart 😅
Ten samolot leci. Prędkością około 250kmh pewnie więc wcale nie z taką małą. Powietrze też ma swoją masę. W każdym bądź razie kto by się tam jakimiś ptakami przejmował
@skoorviel: dobry kolega mojego kolegi. Wiem że jeździli na motorach i na zakręcie spadł z motoru za barierki w przepaść 8 metrową.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie