👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 13:51
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Nie wiem, nie znam rosyjskiego, a to mi wygląda na kościół, czekam na eksperta.
przede wszystkim tytuł filmiku nie jest po rosyjsku tylko po grecku, więc skąd info, że to rosja?
a google translate opis tłumaczy coś na kształt tego, że ormianie przedstawiają się jako prawosławni i przy pomocy nielegalnych środków próbują wyrwać chrześcijanom prawa do sanktuariów jednocześnie będąc heretykami i pokazując, że nie są zgodni z nauką Chrystusa
a google translate opis tłumaczy coś na kształt tego, że ormianie przedstawiają się jako prawosławni i przy pomocy nielegalnych środków próbują wyrwać chrześcijanom prawa do sanktuariów jednocześnie będąc heretykami i pokazując, że nie są zgodni z nauką Chrystusa

Akcja toczy się w Jerozolimie.Oglądałem kiedyś film dokumentalny o tej cerkwi.Wałcza ze sobą dwa odłamy prawosławia o kontrole nad cerkwią.

Byłem kiedyś w egipcie na wycieczce, jedną z miejsc które odwiedziłem w ramach tzw. wycieczek fakultatywnych był izrael oraz Bazylika Grobu Pańskiego. Przewodnik opowiadał o podobnych scenach właśnie tego z tego miejsca. W świątynia podzielona jest na kilka dużych fragmentów gdzie każdy fragment należy się innej religii. Sam byłem świadkiem ostrej kłótni pomiędzy różnymi kapłanami było podobnie ale bez rękoczynów.. możecie sobie wyobrazić odprawianie np. 3 mszy w jednym kościele przekrzykując się kto głośniej zaśpiewa...

Ormianie prawosławni ? Przecież to najstarszy na świecie naród chrześcijański !
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie