👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
typowo polskie ten zły zachód europy który zabrał legii warszawa awans do ligi mistrzów już na etapie kursu prawa jazdy uczy jazdy na tzw suwak
podpis użytkownika
Chcesz LEGALNIE 90g MM na własny użytek? >> Wbijaj na naszą grupę MM <<Medyczna Marihuana jest TAŃSZA w aptece niż u dilera ok 15-30zł/g !
pytam poważnie, co złego jest w podjechaniu do przodu lewym pasem i dlaczego połowa z stojących w korku nie może tego zrobić? ja rozumiem że według przepisów lewy pas służy do wyprzedzania itd. itp. ale w zaistniałej sytuacji (wypadek, zwężenie czy coś takiego) znacznie może to skrócić korek, może nie zmniejszyć ale skrócić umożliwiając jazdę użytkownikom choć by drogi podporządkowanej do tej zakorkowanej
Ja pierniczę, to już nawet ja się nauczyłam jeździć na suwak, a ci to niby zawodowcy...

Przepisy są jakie są, ale przystosowanie się do jakichś wypracowanych zachowań na drodze to inna sprawa... skoro tak się w PL utarło, że stoimy w jednej kolece, to stoimy w jednej. Wjeżdżanie "na zamek" jest takie samo, wcale nie szybsze czy bezpieczniejsze, bo i tak masz przed sobą taką samą ilość samochodów i tak (bo co za roznica ze stoja jeden obok drugiego jak w miejsce wjazdu wjadą jeden za drugim), a ryzyko kolizji jest większe. Na siłę nie zmienimy ludzi, a takie wywyższanie się znajomością przepisów też można nazwać cwaniactwem. Sam jak widzę że tworzy się jedna kolejka staje w niej i wpieniają mnie "cwaniaki" wbijającej się z lewego pasa. Tak jak mowie, trzeba sie dostosować.
dawacpiwakruwa napisał/a:
Wjeżdżanie "na zamek" jest takie samo, wcale nie szybsze czy bezpieczniejsze
Skraca się w ten sposób korek. Jest krótszy o całą długość lewego pasa. Zresztą oglądałam kiedyś filmik porównawczy i... może nie dam sobie za to włosów obciąć, ale z tego co pamiętam, to przy suwaku przejeżdżało się szybciej. Statystycznie szybciej - po prostu każdy, kto się wrąbał - na przykład z gapiostwa

dawacpiwakruwa napisał/a:
Sam jak widzę że tworzy się jedna kolejka staje w niej i wpieniają mnie "cwaniaki" wbijającej się z lewego pasa
To nie oni są "cwaniakami", tylko ty jesteś "c🤬ka"

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie