Krótkie wyjaśnienie "BLOW OFF" wkłada się do samochodu które posiada silnik benzynowy napędzany turbiną. Działa tak że TURBO głośniej słychać i jest ładny charakterystyczny PSSSTT..
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 17:05
Krótkie wyjaśnienie "BLOW OFF" wkłada się do samochodu które posiada silnik benzynowy napędzany turbiną. Działa tak że TURBO głośniej słychać i jest ładny charakterystyczny PSSSTT..
WhyMe?
- to silnik napędza turbo a nie odwrotnie
- nie po to żeby było słychać turbo głośniej....
Velture
- jesteś bardziej naćpany niż kolega powyżej
- zawór bov jest po to żeby nie rozerwać układu dolotowego ciśnieniem kiedy zdejmujesz nogę z gazu lub zmienisz biegi, bo turbo jeszcze pompuje
- może także chodzić o kompresor (mechaniczny) pierdoło
- to silnik napędza turbo a nie odwrotnie
- nie po to żeby było słychać turbo głośniej....
Velture
- jesteś bardziej naćpany niż kolega powyżej
- zawór bov jest po to żeby nie rozerwać układu dolotowego ciśnieniem kiedy zdejmujesz nogę z gazu lub zmienisz biegi, bo turbo jeszcze pompuje
- może także chodzić o kompresor (mechaniczny) pierdoło
"Każdy ponad każdym..." Jak dla mnie to ten pies jedynie chrapie, a nie wydaje jakieś odgłosy "turbo" xD
@UP
Tak zgodzę się z twoją wypowiedzią:
Myślę że nasze (mądrości, doznania) można zakończyć
Tak zgodzę się z twoją wypowiedzią:
Cytat:
bov daje "psssss" jsie odzywa jak upuszcza niepotrzebne ciśnienie z dolotu
Myślę że nasze (mądrości, doznania) można zakończyć
Fakt trochę źle zinterpretowałem co chciałem powiedzieć ale wypowiedź mkmkmk2 jest poprawna:
Cytat:
bov daje "psssss" jsie odzywa jak upuszcza niepotrzebne ciśnienie z dolotu
WhyMe? napisał/a:
"BLOW OFF" wkłada się do samochodu które posiada silnik benzynowy napędzany turbiną. Działa tak że TURBO głośniej słychać i jest ładny charakterystyczny PSSSTT..
Łoo znawco .
Zawór blow off można zamontować w każdym samochodzie benzynowym z turbosprężarką. I nie chodzi tutaj o głośniejsze turbo ale o upuszczanie części powietrza które jest ściśnięte pomiędzy kompresorem a zamkniętą przepustnicą. Dzięki temu kompresor kręci się swobodnie a wytworzone ciśnienie ucieka przez otwarty zawór. Dzięki temu po wciśnięciu gazu dysponuje się od razu pełnym ciśnieniem doładowania. Czyli podtrzymuje turbo.
Ale co ja tam mogę wiedzieć na ten temat...
W Anal Wjeżdżam gdzie to wyczytałeś? Google? Nie rób z siebie znawcy jak nim nie jesteś. Sam starałem się wam wytłumaczyć jak najprościej a nie kopiuj i wklej z google. Równie można też blow offa włożyć do silników diesel.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie