📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 20:54

Jak dla mnie to kierowca chciał wyrównać uszkodzenia, żeby po obu stronach było równo

Ehhhh, "ta kierowca" to ma chyba dwa pedały gazu. Inaczej nie jestem w stanie sobie tego wytłumaczyć.

@bise - uszkodzona turbina w silnikach wysokoprężnych. Turbina się rozszczelnia i cieknie z niej olej do komory spalania. Olej się spala i nadaje silnikowi obroty. Obroty z kolei wymuszają na turbinie szybszą pracę przez co podaje jeszcze więcej oleju, który z niej cieknie. I mamy takie małe perpetum mobile. W automacie może i zatkać dolot (najlepiej też wylot), chociaż nie słyszałem o takim wypadku w automacie. Najlepiej wrzucić najwyższy bieg i strzał ze sprzęgła - powinno to zdusić samochód. W automacie wcisnąłbym hamulec. Tam prawdopodobnie jest sprzęgło hydrokinetyczne i najzwyczajniej w świecie powinno zacząć się 'ślizgać' jak przy zwykłem sprzęgle.

Kiedyś na yt czytałem odpis autora filmu i podobno prowadziła jego żona a przyczyną tego "wypadku" była awaria jakiegoś systemu.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie